WHISKYKALENDERN HAR LANDAT.

0
974
WHISKYKALENDERN

HEJ DÅ NOVEMBER, I MORGON BÖRJAR JULANDET PÅ ALLVAR.

& hej på er kära läsare. Det har varit lite stiltje i bloggen men här hemma har det fixats och pysslats för glatta livet. Tyvärr är det väldigt svårt att fotografera kl tio på kvällen. & på dagarna är en ju oftast upptagen men nu har jag iaf lite material att lägga upp. & jag tänkte att vi böjar med den populära whiskykalendern som anlände i veckan.

 

Whiskykalendern whiskykalendern

WHISKYKALENDERN:

Jag har i flera år skrivit om adventskalendrar för vuxna och hittat både whisky, gin, vodka och annat alkoholhaltigt att beställa från utlandet. & eftersom min man gillar whisky så är det ju en rolig kalender att både få och ge. Dock kom jag aldrig till skott eftersom det kändes både struligt och jobbigt att beställa. Så jag gjorde paketkalendrar med annat innehåll ist. Det gick ju lika bra det.

Men så förra året, då hittade jag Whiskykalender.se och då fanns det plötsligt inga större hinder. Så jag kontaktade dem och la en beställning till maken. I mitten av november anlände det en låda med de allra sötaste små flaskorna med whisky i. Jag ställde upp dem på rad i vår stringhylla och de såg så gulliga ut i all sin miniatyrhet.

 

whiskykalendern
Whiskykalendern från 2016

ATT GÖRA LITE ANNORLUNDA I ÅR.

Mannen blev ju både överraskad och glad men vad vi ganska snabbt noterade var att det inte alltid hanns med eller fanns lust till 3 cl whisky varje dag i 24 dagar. Så ibland delade Johan en flaska med vår granne Ola, som också är en whiskytok och så fick de gissa och smaka, humma och fundera på cask, år, destilleri etc. & det var ju mycket roligare.

Så jag och Olas fru Åsa. a.k.a min bästa kompis, bestämde att i år skulle männen få dela på en kalender. Vilket betyder att de får vandra över till varandra varje dag för att öppna sin kalender. Då blir det lite lättare att dricka upp kalendern i tid och lite roligare att göra det ihop. Åsa och jag har var sitt facit så att de kan gissa utan att fuska.

 

whiskykalendern whiskykalendern

WHISKYKALENDERN SOM PAKETKALENDER

Åsa och Ola har två små tjejer hemma och de älskar såklart allt som är smått och litet och sött och gulligt. Ja ni vet.Precis som jag (fast jag gillar inte whisky). Så jag tänkte att eftersom Ola skulle få hälften av flaskorna så var det nog en god idé att packa in dem så att inte små snabba fingrar får tag i en söt flaska och bara ska ”leka” lite. Sådana risker kan en inte ta. Så jag köpte en DIY-paketkalender på Panduro och placerade en flaska i vardera paket. Mycket bättre och förhoppningsvis mycket säkrare.

 

whiskykalendern

WHISKYKALENDERNA Á LA 2017

Så i år ser den ut så här hemma hos oss. Ola fick välja nummer och valde udda och Johan fick då de jämna. Så i morgon är det dags för första luckan. Dock är Johan på julfest så de får väl öppna den på lördag. För jag tror ingen av dem vill dricka whisky kl åtta på morgonen. Eller bör för den delen.

Om ni själva är intresserade av kalendern så gäller det att vara ute i god tid. Det finns få exemplar (det tar rätt mycket tid och kraft att fixa ihop dessa) så först till kvarn.

Men nu ska jag försöka fotografera barnens kalendrar. Medan det fortfarande är ljust ute. Så får vi se om jag hinner med ett inlägg till idag men med barnens paket.

Ses snart!

/Heléne

DELA
Föregående artikelJag är så taggad på MYSET! På LJUSET! På SORLET!
Nästa artikelÅrets vackraste julkonsert!
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here