Wapnö Julmarknad 2017!

0
1108

I  helgen som gick besökte vi Wapnö julmarknad strax utanför Halmstad för att komma i riktig julstämning!

Mycket mat!

Det har blivit lite av en tradition vid det här laget; helgen innan första advent åker vi dit och njuter av stämningen samt provsmakar och handlar mat inför jul. Utöver gårdens egna produktion av mejerivaror, ägg, grönsaker & kött fanns här gott om lokalproducerade delikatesser från andra utställare!

img_2612
Korvar på längden & tvären!
img_2614
Riktiga ”Pippi Långstrump-klubbor”!
img_2609
Mmmmm! En marcipangris!

Barnvänligt

Ungarna gillade också besöket, det kan i och för sig ha nåt att göra med att de fick varsin julklapp av tomten samt att de fick både klättra upp i den juldekorerade traktorn och rida en tur på tomteponnyerna som fanns på plats…

img_2596
Besökets höjdpunkt enligt treåringen!
img_2591
Dottern å andra sidan föredrog lurvigare hästkrafter!

Hantverk

Självklart finns här gott om tomtar och klassiskt hantverk också! Halmbocken här nedan är ju bara sååå fin! Hade vi inte redan haft en jättefin ärvd halmbock så hade jag nog slagit till…

img_2597
Såtlig halmbock! Nytt för i år var att man nu kan köpa ”lösskägg” till sin gamla bock om den börjat tappa skägg… 🙂
img_2601
Många tomtar blir det på en julmarknad!

Ungarna fastnade direkt vid mannen som stod och svarvade visselpipor & leksakssnurror, självklart kunde vi inte motstå dem så de fick varsin..

img_2605
En visselpipa blir till..
img_2607
Klart man måste provsnurra innan man köper!

Den här gången kom vi faktiskt hem med två julklappar till oss själva också; en stor fin skärbräda i ek och en vacker handgjord trådkorg i koppar att förvara ved i!

img_2606img_2603

Nöjda med besöket!

Som vanligt var det ett lyckat besök och man gick därifrån med en pirrig jullängtan, snart är det dags! Redan nu på fredag är det ju dags att öppna första luckan i kalendern och på söndag tänder vi första ljuset i adventsljusstaken!

img_2615

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here