VELLINGEBLOMMAN – TOMTEBYN 2020 – DEL 1

0
1449
Vellingeblomman

 

I MORGON ÖPPNAR NORDENS STÖRSTA JULUTSTÄLLNING

I helgen var jag på Vellingeblomman och fotograferade deras berömda Tomtebyn. Nordens största julutställning med tusentals vackra, roliga, söta julprydnader till försäljning. Det är alltid fantastiskt att få vandra omkring där och fotografera när ingen annan än jag är där, förutom personal. Här börjar jag julen på riktigt varje år.

Det blir givetvis många fotografier och det tar lite tid att redigera och fixa till. Och många bilder betyder flera inlägg. Men vi börjar med del 1 nu, för i morgon öppnar utställningen och den är i år större än någonsin. 2000 kvm extra utrymme med en helt ny fantastisk sagoavdelning som jag tror många kommer älska. Jag blev helt förtrollad.

Praktiska saker som kan vara bra att veta. Utställningen öppnar i morgon, onsdagen den 28 oktober 2020. Öppetider hittar ni på Vellingeblommans hemsida och i år är öppetiden förlängt till kl 20.00 tis-tor mellan den 3 november till den 4 dec. Covid-19-information finns på Vellingeblommans hemsida. Utställningen är gratis men ni kommer nog inte därifrån utan att ha köpt minst en juldekoration. För egen del slutade det med åtta dekorationer av olika slag (får ju passa på innan sakerna tar slut) plus en del julgodis. Dessa kommer i ett separat inlägg, de förtjänar lite uppmärksamhet.

Men nu tittar vi på bilderna!

 

Vellingeblomman Vellingeblomman

 

TOMTAR, VÄTTAR, ÄNGLAR OCH ANDRA SÖTA FIGURER.

Vellingeblomman har säkert tusen olika slags tomtar, vättar, änglar m.m i olika storlekar, former och prisklasser. Den ena sötare, gulligare och mer älskvärd än den andre. Titta bara på den rosa lilla tomten, hur gullig?

I det här första inlägget har jag medvetet valt att inte ta med så mycket röda detaljer, men de finns, jag lovar. De kommer dyka upp i nästa inlägg. Men det finns massor av juldekorationer i alla tänkbara färger. Vilket är roligt för jag tror att julen blir lite mer personlig när det finns mer att välja på och ett större urval av färger.

 

Vellingeblomman

 

NÖTKNÄPPARE, I LOVE

I år finns det mängder av Nötknäppare, som jag naturligtvis älskar, vilket ni säkert vet vid det här laget.Det fanns i många olika storlekar, priser. Jag var i sjunde himlen och givetvis fick någon följa med hem. Jag kunde inte låta bli. De här är bara några av alla de jag fotograferade och fler kommer i andra inlägg. Jag vet att frågan kommer så jag kollade priserna och det varierade mellan 119 för de minsta (ca 15? cm) upp till runt 800 för de största. Vad jag kunde se. Alla gillar inte Nötknäppare men för er som gör så finns här många att välja på.

 

Vellingeblomman

 

VELLINGEBLOMMANS NYA UTSTÄLLNING

Den nya delen av utställningen är som en sagovärd, lite som att hamna i Alice i underlandet. Färgtemat här är i majoritet rosa, grönt, turkost och många fantastiska ljusdekorationer. Jag tror att ni som besöker Vellingeblomman kommer att älska den här avdelningen, det är verkligen helt underbart att gå runt här och inspireras och titta på alla detaljer.

Det fanns så mycket att titta på i den här delen att jag spenderade säkert 30 minuter bara här. Jag blev så himla förtjust i de små ljusdjuren i form av ekorrar, kaniner, rävar och andra gulliga djur. Och ljusinstallationerna, så underbara. Här kan man gå länge och ändå inte lyckas se allt.

 

Vellingeblomman

 

MATBODEN OCH ADVENTSKALENDRAR

Matboden är fullspäckad av julgodis, kakor och adventskalendrar. Här ovan är bara en liten del av allt det som fanns. Variationen är stor. Allt från marmelad till te till choklad. Här finns allt du kan tänka dig, inte bara för julen men även för andra tillfällen. Passa på att köpa allt i konfektyrväg inför julen på Vellingeblomman.

Det var det första inlägget, nu är jag så trött så ögonen går i kors. Men det kommer snart ett nytt inlägg.

 

DELA
Föregående artikelATT HA FÅTT MASSOR AV JULINSPIRATION
Nästa artikelSAFFRAN PÅ SÖT LITEN BURK
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here