VELLINGEBLOMMAN – JULUTSTÄLLNING DEL II

0
1470
Vellingeblomman
Vellingeblomman
Vellingeblomman
Vellingeblomman

 

GOD VINTERTID PÅ ER.

För mig innebar det en rejäl förkylning så jag ligger nerbäddad i min unicornonepiece (fråga inte), dricker thé och Cola Zero och slumrar av och till. Näsan rinner och hostan lurar hela tiden i svalget.

Vilken start på Höstlovsveckan, eller Läslovsveckan eller vad det heter nu för tiden. Vi har iaf inte barnen så de blir inte drabbade av att jag inte orkar göra mer än att ligga till sängs och vila. Nu orkade jag redigera några bilder och avsluta Lakritskalendertävlingen så lite har jag gott men resten av kvällen blir det till at ligga under täcket, knapra ipren, dricka mer thé och ta det lugnt.

Kan ju alltid hoppas at det går över så at jag får lite godis av alla snälla barn som är ute på sina Halloweenrundor på tisdag. Barnen där vi bor är så snälla, de frågar alltid om man vill ha bus eller godis så jag svarar ju naturligtvis godis (man är väl smart), sträcker fram en hand och väntar på godis. Då brukar de fnittra och säga att ”näää, du ska ge oss godis”. Lika kul varje gång.

 

Vellingeblomman
Vellingeblomman
Vellingeblomman
Vellingeblomman

 

VELLINGEBLOMMAN

Men eftersom jag är sjuk så blir det väldigt lugnt och jag orkar inte skriva så mycket text så idag blir det mer av en bildkavalkad av en minidel av Vellingeblomman och dess Tomtestig. Det finns hur mycket som helst att visa men då skulle ni missa hälften känns det som. Så vi tar det i omgångar tycker jag. Låter det bra? Bra!

 

Vellingeblomman
Vellingeblomman
Vellingeblomman
Vellingeblomman
Julkulor i mängder på Vellingeblomman
Julkulor i mängder på Vellingeblomman
TIPS

Jag vet att de flesta inte har möjlighet till detta men kan ni undvika helgerna och måndag och tisdag nästa vecka (inför Halloween, den utställningen är också öppen) så försök göra det. Det blir mycket människor helt enkelt. Det som är bra är att det vid två olika ställen serveras mat, dryck, kaffe etc så att en kan få vila lite. Jag kan rekommendera Gulashen på Farmor Idas café, sjukt god.

OCH.HA.INTE.BRÅTTOM!

Det kommer bara driva er till vansinne för där är mycket barn, kundvagnar och liknande som tar upp plats, låter mycket och som pillar på allt. Så är det när en går tomtestigen, det är bara att vänja sig. Är man där en dag med mindre besökare ja då är det en riktigt härlig upplevelse där man kan få se tomtar som cyklar i taket, lämna nappen till tomten, titta på åsnorna i stallet osv.

 

Vellingeblomman
Vellingeblomman
Vellingeblomman
Vellingeblomman
Vellingeblomman
Söt liten by
Vellingeblomman
Söt liten by på Vellingeblomman
Vellingeblomman
Söta tomtebilar
DET DU SÖKER SKALL DU FINNA PÅ VELLINGEBLOMMAN

Det roliga med utställningen är att den är så stor, innehåller så enormt mycket och har definitivt något för alla. När jag var där hade tyvärr inte Hyacinterna kommit fram men Amaryllisen stod ståtlig och grann och färdig att blomma ut om en månad eller så.

Det finns massor av kransar, julblommor (julstjärnor), granar och kvistar för den som bara är ute efter just den grejen. Det finns tusentals små figurer för den som gillar att spara på småfigurer eller sådant som ett litet barn kan tänkas få välja ut och ha som tradition år efter år.

Det finns mat, godis, presentpapper. Snarkande tomtar, elslingor, ljusstakar, julstjärnor som lyser upp en hel vägg och som får en att gapa. Det finns allt. Precis allt.

 

Vellingeblomman
Vellingeblomman
Vellingeblomman
Vellingeblomman
Vellingeblomman
Vellingeblomman
Vellingeblomman
Överdådigt

 

TOMTEHAV

För den som samlar på tomtar eller småfigurer kan det bli både dyrt och svårt att välja. Här ovan ser ni bara ETT av borden som är fyllda med små söta tomtar, dockor, änglar granar osv. För er som är nyfikna så kommer det komma ett par inslag till om Vellingeblomman, det går liksom inte att få in allt under ett och samma inlägg. Det är som att skriva om en veckoresa till New York och bara få skriva ett papper och lägga in två bilder.

Men jag hoppas att ni inspireras av de två första inläggen, Tomtebyn har ju precis öppnat så det är god tid fram till jul. & väl värt ett besök.

Ha en trevlig kommande vecka så ses vi snart igen.

/Heléne

 

 

DELA
Föregående artikelATT KANSKE HA VUNNIT LAKRITS
Nästa artikelRusta jul 2017
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here