Västkustsnö!

2
279

Nu ska jag tala om för er hur det är att vara en julgalning bosatt på västkusten. Att ständigt drömma om den där frostigt vita julen med ett fluffigt täcke av vit snö, sådär som alla andra julbloggare tycks ha det (gräset är alltid grönare snön är alltid vitare på andra sidan staketet) men bara få grått slask & tö..

Äntligen snö!

I morse vaknade jag upp till den här underbara synen; Årets första snö! Visserligen ett väääldigt tunt lager som bara nätt & jämt täcker gräsmattan, men ändå! Snö liksom!!

Men redan där borde jag ha anat oråd. Snö i november på våra breddgrader? Njae… Den är sällan av det bestående slaget.

Redan slask!

Och mycket riktigt, redan nån timme senare när jag var på väg till jobbet började det slaska och snön höll på att regna bort…

Nu fattas det bara att det fryser på framåt kvällen också så har hela stan förvandlats till en skridskobana!

Den som väntar på nåt gott…

Nä, vill jag ha riktig snö här så får jag nog vackert vänta tills januari-februari nånting, men då är det å andra sidan rätt fint!

532503_10151182830799022_638250950_n

Det är rätt mysigt att ha nåt att längta efter också, och en långrunda i snön vid vattenbrynet med vovven och sen in till en het bastu, en sprakande brasa och en kopp med nåt varmt att dricka är ju inte helt fel!

DELA
Föregående artikelNysnön
Nästa artikelHOUSE DOCTOR – DEN SNYGGASTE AV ADVENTSKALENDRAR
Julpussar är en smällkaramell i bloggformat! Här får jag utlopp för all min julkärlek. Jag skriver om allt ifrån recept på julmat och -godis, till pysselinspiration, shoppingtips och trendspaningar! Välkommen att läsa!

2 KOMMENTARER

  1. Ja och vi på sydkusten får vara glada om det blir någon snö alls. Oftast brukar den isf komma i typ februari och genast bli slaskig och grå och det är kaos på vägarna för utan skog och något som stoppar snön så blir den till isbana ute på vägarna och folk kör på som vanligt, eller tvärt om, kör som om det vore 5 meter snö. Men jag är glad för er skull. Här är det regn och 9 grader… Den rundan med hunden är inge kul, det kan jag lova dig.

    Men jag är glad ändå, köpte världens finaste paketadventskalender och strumpor och har fotograferat och piffat men får blogga om det senare, vår värmepump är sönder och reparatören är äntligen här så eg ska jag väl vara otroligt tacksam för att vi inte har snö och -19 (som det var första gången den gick sönder 2011…). Iofs, den är inte fixad än så jag ska väl inte ropa hej förrän jag har trillat i bäcken…

    🙂

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here