TOMTEN THURE HITTAR HEM

0
220

 

ATT DRÖMMA OM EN SKÅL GRÖT MED EN KLICK SMÖR PÅ

Jag har fått äran att läsa ”Tomten Thure hittar hem” av Louise Brynielsson. En härlig julberättelse i 24 kapitel om den lilla tomten Thure. Thure är stadstomte och jobbar på kajen i Göteborg.  Där sliter han och de andra stadstomtarna men hans stora dröm är att bli gårdstomte, att få hjälpa till på en gård, med hästar, kor, hästar, katter och hö. Och att få en stor skål gröt med en klick smör på julaftonsmorgon som tack för ett bra arbete. Han vill tillhöra en familj, känna sig behövd och uppskattad.

Thure ger sig av från Göteborg med drömmen om Norr. I Norr ska det finnas gårdar och kanske kan han hitta en gård som behöver hans hjälp? Men det är inte så enkelt att ta sig till Norr och nästan alla gårdar har redan en gårdstomte. Och i skogen lurar faror som rävar och troll. Så vad ska Thure göra?

 

EN UNDERBAR JULBOK

Vi får följa tomten Thure och hand dröm i denna underbara lilla julbok som jag tyckte var jättebra. Louise har både skrivit boken och illustrerat den och denna kommer jag definitivt ta fram varje jul. Boken ger ett varmt och fint intryck av att följa sin dröm och vad som är viktigt här i livet. Jättefint tycker jag. Denna kan jag verkligen rekommendera. Eftersom det är 24 kapitel kan man läsa ett kapitel per dag (kapitlen är inte så långa) fram till julafton eller så läser man lite när man vill/har tid. Jag läste hela boken i ett svep men så läste jag den för mig själv och inte högt. Läser man för barn så anpassar man bokläsandet givetvis efter hur mycket de orkar per gång.

Tomten Thure hittar hem hittar ni hos b.la annat Visto Förlag och Adlibris och där finns denbåde som inbunden bok och E-bok. Louise Brynielsson hittar ni både som blogg och på Instagram under namnet Julkulan.

 

DELA
Föregående artikelGOTTGOTT FRÅN ANNAS PEPPARKAKOR
Nästa artikelVINNARNA I ADVENTSKALENDERTÄVLINGEN
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here