TOMTEBYN PÅ VELLINGEBLOMMAN – DEL 2

0
654

 

EN FÖRTROLLAD TOMTEBY

Dags för andra delen av mitt besök på Vellingeblomman. Jag har så många foton och en så härlig känsla i kroppen efter att ha varit där. Det är ju liksom där julen börjar. Jag gick där länge men hann nog ändå inte registrera mer än en tiondel. Då är det roligt att ha fotografier att titta på och upptäcka massa nytt som jag inte ”såg” när jag var där.

Tomtebyn är inte bara en kombinerad utställning och affär, det är en upplevelse utöver det vanliga när det kommer till jul. Jag har varit i julaffärer i New York och London och de är helt fantastiska. Men ingen affär är lika vacker och magisk som Tomtebyn.

 

Tomtebyn Vellingeblomman

Tomtebyn Vellingeblomman

Tomtebyn Vellingeblomman

Tomtebyn Vellingeblomman

 

RÖTT VAR DET HÄR

Gölligaste tomten ever på sin gula scooter, Rudolf kanske fick vila den här dagen. Undrar om scootern är eldriven..? Sådana här tycker jag är roliga. När jag hade bonusbarn brukade vi besöka Vellingeblomman och de fick då välja någonting varje år. Min bonusson valde alltid en tomte av det här slaget. Kul att ha både som liten och stor.

De små lerfigurerna i form av hus, bilar, etc, finns det massor av och med hjälp av dem kan du bygga byar, städer och en massa annat. Eller bara ha som solitärer. Tänker att de är perfekta att ge till mindre barn som gärna vill ha något i affären. Tycker i alla fall att de är så himla söta.

 

Som sagt, på Tomtebyn finns det massor av olika avdelningar och vissa är mer röda än andra, som den här ovan. Om ni kollar in stjärnorna så är de faktiskt i sammet. En sån fast i svart fick följa med mig hem. Tyckte de kändes både lyxiga och alldeles underbara.

Tomtebyn Vellingeblomman

 

NUTCRACKERS/NÖTKNÄPPARE

I år har Nötknäpparna verkligen tagit sig in på marknaden och hos Vellingeblomman hittar ni ett stort urval, både till form, design och pris. Jag tycker att de är underbara. Jag räknade till fyra olika sorter, Röda, grå, svarta och rosa. Men bland dessa fyra fanns det många varianter och storlekar. Helt underbart. Är ni ute efter fina Nötknäppare är det definitivt hit ni ska bege er, mycket att välja av och bra prisspann.

 

Tomtebyn Vellingeblomman

 

EN BRA BLANDNING

Det finns som sagt hur mycket som helst och här ovan ser ni några olika artiklar som finns hos Vellingeblomman. Vintagetavlor, gulliga snögubbar och roliga tomtar. Här finns i princip allt för julen. Roliga, söta, gulliga, vackra och tokiga figurer av alla de slag. Jag tror ingen kommer ut från Tomtebyn utan att ha köpt minst en sak.

Men det finns ju annat än julfigurer. Här finns ljus, ljusmanschetter, vackra band, kökshanddukar, dukar och massor av saker som hör julen till. Seek and you shall find.

 

Tomtebyn Vellingeblomman Tomtebyn Vellingeblomman

 

ETT FÖRTROLLAT LAND.

Jag älskar att gå omkring här, ett bra år är jag här flera gånger, det är omöjligt att se allting första gången man kliver in i Tomtebyn. Det är saker överallt, från golv till tak, fantastiska kreationer som har tagit månader att bygga upp.

Jag bara älskar de små tomtarna med stjärna på mössan. Tyvärr fick den inte följa med hem. Kanske nästa gång.

Nu när jag tittar på fotografierna så ser jag några saker jag skulle velat ha köpa med mig hem. Vita små granar, ljuslyktor och lite annat smått och gott. Men, men, det får bli nästa gång.

Hoppas att ni har fått en lite bättre bild av Vellingeblomman och att ni gillar det ni ser. Inom kort kommer del tre som bland annat fokuserar på julgranskulor, adventsstjärnor och ljusstakar.

Första delen om årets Tomtebyutställning hittar ni här VELLINGEBLOMMAN – TOMTEBYN 2020 – DEL 1

 

DELA
Föregående artikelSAFFRAN PÅ SÖT LITEN BURK
Nästa artikelATT HA NYA NÖTKNÄPPARE TILL SAMLINGEN
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here