Stämningsfullt med Ilon Wiklands magiska illustrationer

1
767Finns det något mer stämningsfullt än Ilon Wiklands illustrationer?

Nej, jag kan nog inte komma på något faktiskt. Det liksom suger till längst in i maggropen av innerlig jullängtan. Den där darrande magin som jag kunde känna som barn fladdrar som förbi en liten sekund.

Jag kan inte vara den enda som önskar mig en jul som känns exakt som hennes illustrationer gör. En sån där jul med vit snö, tända ljus och kälkåkning. Ett vackert hus med brutet sadeltak, glasveranda och snötunga björkar utanför. Och en familj att kasta snöboll med på gården. Att stå och spana ut genom fönstret efter den efterlängtade, men lite läskiga, tomten

Förra året skrev jag i min blogg att jag ville jaga rätt på ”Titta, Madicken, det snöar!” ”Jul i Bullerbyn” ”Kajsa Kavat hjälper mormor” ”Visst kan Lotta nästan allting” och sångboken ”när juldagsmorgon glimmar”. Jag kan bocka av den sistnämnda, som jag fick av min älskade mamma i julklapp. Men resten kom jag mig aldrig för att införskaffa. Hoppas på en bättre insats på den fronten i år.

Ha en magisk kväll, där ute i mörkret.
Nike

 

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here