Snart jul – men först Halloween!

0
384

En av mina favorithögtider – utöver julen – är Halloween. Jag gillar när löven börjar falla från träden, att det blir mörkare tidigt på kvällen och man kan börja inreda med värmeljus, pumpor och spindelnät.

Förra året gjorde jag en Batman-dräkt till min son att ha på förskolan när de hade sitt halloweenfirande. Eftersom dom ska ha halloweenkostymen på hela dagen i skolan är det viktigt att man kan leka i den utan hinder.

Så här gjorde jag Batman-dräkten:

Det absolut enklaste sättet är att ta en svart långärmad t-shirt, jag hade dock ingen passande utan tog en utav mina gamla tröjor och sydde om. Klippte ut efter en tröja som jag visste passade och utnyttjade ärmkanter och fållar som redan fanns.

Innan du syr ihop tröjan (eller om du använder en färdig tröja så kan du klippa upp sidorna och under ärmen) lägger du ett papper under och börjar rita hur själva ”vingarna” ska se ut, rita även med plaggets siluett.

Klipp sedan ut vingarna räta mot räta i ett tyg som inte behöver fållas upp, jag använde ett plyschtyg för att få lite cool effekt. Men annars funkar filttyg eller något liknande bra!

Lägg ihop vingens kant emot sidan på tröjans och sy ihop både vinge och sidan på samma gång. Om du är osäker på om det blir rätt är det smart att först nåla och sedan vränga plagget för att se om det blir rätt.

Jag ville även ha med Batman-loggan på bröstet så jag skrev ut den på en vanlig färgskrivare på ett canvas-fotopapper som jag sedan sydde fast. Det finns transferpapper som man kan stryka på plagget men jag hade endast canvaspapper och det funkade bra, även i tvätten några gånger.

Annars kan man använda textilpennor men det är viktigt att de funkar att måla på mörka tyger så att det syns!

Så här blev resultatet! En perfekt halloweenkostym som gick superfort att göra 🙂 Orkar man inte sy ihop sin egna dräkt så finns det färdiga Batman-dräkter att köpa här.

Här kommer lite mer halloween-inspiration:

Självlysande spöken

Självlysande spökörhängen från min butik på Beccadesign.se. Ett måste varje år. Det kommer även komma upp lite nya halloween-inspirerade smycken – så håll utkik!

Halloween-sminkning

Jag är själv inte mycket för att klä ut mig, men om jag ändå hade gjort det hade det varit kul att testa någon läskig halloween-sminkning, som det här färdiga kitet med Halloween-smink från Maskis för att få till en dragkedje-sminkning:

Kit för att skapa dragkedje-sminkning

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here