SMÅLANDSJUL PÅ HUSEBYBRUK

0
1428
SMÅLANDSJUL
ÄNTLIGEN SMÅLANDSJUL

The real housewives of Blomstergården åkte i vanlig ordning till Husebybruk och Smålandsjul på Huseby. I år var det jag Åsa och Jenny.

Se så glada de är, trots att restaurangen där vi tänkte starta dagen på var fullproppad och vi fick leta upp något annat. Vi var ju framme och solen sken och trots att det var ganska kallt så blev vi varma av allt shoppande (mest jag kanske).

 

SMÅLANDSJUL

TOMTEPARAD

I år började vi längst bort på marknaden och avslutade vid ingången. Det gav oss en chans att äta en varm gulasch och dricka en kopp varmt kaffe innan vi begav oss ut i kylan igen. & för en gång skull lyckades jag få se något jag inte sett innan, tomteparaden/tomteorkestern. Det var kul och tjejerna och orkestern var jätteduktiga.

Men sen var det verkligen dags att shoppa. Vi stod nämligen löjligt nära Johan och hans Guldlamm. & då vet ni ju att det är serious business.

SÄLJA IS TILL ESKIMOER

Det är LIVSFARLIGT att besöka Johan och hans crew. Johan kan sälja is till Eskimoer, och sand till folk boende i Sahara. Dock lyckades jag hålla mig till ETT skinn. Min Johan (dvs min man, inte fårbonden Johan) har alltid velat ha ett grått skinn. & jag har bara köpt vita och svarta tidigare. Så i år köpte jag ett grått som vi ska ha i sovrummet tror jag. & min Johan var jättenöjd med att jag bara köpte ett :-D. Det var ett fantastiskt fint gotlandsfårskinn. Ni ser det på den översta bilden med skinn. Det är lite mörkare på i verkligheten än på bilden.

ATT ÄNTLIGEN LYCKAS.

Johan har i tre år försökt få Jenny att köpa ett skinn men hon vägrar envist. Hon tycker att de redan har för många saker hemma vilket man får respektera. Men i år lyckades han sälja på henne en mössa. & mig och Åsa också naturligtvis. Så nu är vi verkligen The real housewives of Blomstergården, med likadana mössor och allt (och alla kör ÅDI). Jag köpte en svart dock och de andra var sin brun. Sen fick både jag och Åsa ett par fantastiska Ullstrumpor på köpet när vi köpte skinnen och de kommer värma mig tusen gånger under denna vinter. Speciellt som vår värmepump gått sönder och jag inatt sova helt påklädd och under duntäcke och två filtar…

Jag kan verkligen rekommendera alla deras produkter och självklart allra mest skinnen.  Men både mössan och sockarna är ljuvligt varma och prisvärda om en inte vill lägga ut vad det kostar att köpa ett fint skinn.

 

ALTERNATIV

Om en inte vill köpa skinn så kan man som sagt köpa både mössor och strumpor men även tröjor, vantar, sjalar, alla av samma fantastiska kvalité. Men de roligaste i går var ändå det äldre danska paret som HELT missförstod vad skinnen kostade. De valde ut ett superfint skinn, tog fram kreditkortet och matade in 230 kr. Den unge mannen som jobbar med Johan (som dessutom är Johans son men jag vet inte hans namn) sa att nej nej, det är 2300. Jag har aldrig sett så chockade danskar sen matchen mellan Danmark och Sverige och en dansk supporter sprang in på planen. 😀 De köpte inget skinn.

Dessutom har de korv av olika slag men det köper jag på andra ställen.

 

SMÅLANDSJUL – MATBODEN

Efter att ha stått hos Johan i över en timme (vissa av oss är inte lika impulsiva som jag, tack gode gud) gick vi in i en av hantverkslängorna där det var varmt skönt och trångt! Just här var det fokus på mat och jag kött en himla massa julgodis, senap och julknäckebröd, som sig bör. Mycket nöjd med vår smålandsjul.

HANTVERKSLÄNGA NUMERO TVÅ.

Vi tog oss vidare till den länga som i huvudsak har mycket hantverk och där blir en aldrig besviken. Jag köpte vackra linneservetter men hade velat ha både tofflor och dessa helt vita handskarna här ovan men tyvärr var de alldeles för små. Såg sådana för några år sen på Jakriborgs julmarknad och efter det har jag suktat efter just sådana. Men jag gick i princip tomhänt från längan om man räknar bort servetterna.

Men nu har jag skrivit nog för ett inlägg och täckt dygnet ljusa timmar på Smålandsjul på Huseby. I nästa avsnitt har det börjat skymma och då blir det magiskt vackert på Huseby. Det får ni inte missa.

Ha en bra fars dag om ni firar det så ses vi snart igen.

/Heléne

DELA
Föregående artikelDIY: Gör din egen House Doctor Christmas car!
Nästa artikelPyntspaningar ✨ (DET ÄR ÖVERALLT!)
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here