SMÅLANDSJUL PÅ HUSEBY – 9-17 NOVEMBER 2019

0
314
SMÅLANDSJUL

 

JUL PÅ HUSEBY BRUK

Är det fler än jag som ser fram mot julmarknadssäsongen? Jag börjar reda mysa inombords när jag vet vad som väntar. & den första julmarknaden blir som vanligt Smålandsjul på Huseby bruk. Det är min favoritjulmarknad och det här blir väl fjärde eller femte året jag är där. Svårt att hålla koll. Jag hoppas verkligen att jag kan åka dit i år också för det är lite som starten för mitt julande. Det är något med stämningen, dofterna, värmen från de många eldarna. Magiskt vackert är det när skymningen faller på och lugnet lägger sig över området.

I år går marknaden av stapeln den 9-17 november. Det kostar som vanligt 100 kr för vuxna och är gratis för barn under 12. Flest besökare är det på helgerna förstås så har ni möjlighet att åka under veckan så rekommenderar jag det, det kan bli lite köer, både till parkering och in till utställarna.

 

smålandsjul
smålandsjul
smålandsjul
husebyjul
Husebyjul
Smålandsjul
fårskinn

 

VAD KÖPER JAG PÅ SMÅLANDSJUL?

Jag brukar köpa fårskinn av Johan på Guldlamm. En riktigt trevlig och rolig prick som jag nu har haft möjlighet att handla av flera år i rad. Vi brukar springa (nåja, han står iofs väldigt stilla i sin vagn) på varandra på lite olika julmarknader men oftast på Smålandsjul. Och även när jag inte har tänkt mig att köpa något så blir jag på något konstigt sätt övertalad av Johan. Vet inte om det är bra eller dåligt. I alla fall så har han de finaste fårskinnen och jag har både isländska och gotländska skinn. Men de kostar en slant, det får man vara beredd på. Utöver det har han fina och varma mössor, vantar och rejäla strumpor.

Andra år har jag komma hem med tändstickor, korv, marsipan, godis, tofflor, krans, knäckebröd, must, ljusstakar, julgranskulor och lite annat smått och gott. Sen finns det massor mer. Hantverk, mat, blommor, Tomten, uppvisningar, rundturer m.m Ska bli intressant att se vad jag köper och får uppleva i år.

Hoppas vi ses där!

 

Huseby
DELA
Föregående artikelJAG KOMMER HEM TILL IGEN TILL JUL
Nästa artikelLAST CHRISTMAS – ÅRETS ENGELSKA JULFILM
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here