Så här gör du enkla juldekorationer i lera

0
7143

Det kanske inte kommer som en överraskning att jag älskar att arbeta med lera? Men den här gången har jag använt mig av Sculpey ultra light som är en superlätt lera som man härdar som vanligt i ugnen (ca 110 grader i 40 minuter brukar jag köra). Den är väldigt härlig att arbeta med och är inte kladdig som den vanliga Sculpeyleran, men det går lika bra med FIMOlera eller cernitlera.

Kavla ut leran så den blir ca 5mm tjock, något tjockare om du gör större dekorationer. Använd något med struktur, exempelvis en spetsduk, botten av ett kristallglas, blad eller små kvistar. Jag använde en spets som jag kavlade ovanpå leran.

Det blir väldigt vackra mönster av en enkel spets.

Använd en kakform eller skär ut på frihand den formen du önskar.

Gör ett litet hål med en tandpetare eller något annat spetsigt.

Så här blev resultatet! Så fina att man kan använda dem som smycken 🙂 Men dessa tänkte jag hänga upp i granen.

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here