MIN JULSTIL GENOM ÅREN

4
628

 

Tänkte vi kunde titta tillbaka på mina jular genom tiden, Mycket är likt men det varierar ändå tydligt över åren. (ursäkta för mastodontinlägg, har hållit på i flera dagar med detta inlägg, det blev länge än vad jag hade tänkt och var trögare att skriva än förväntat. Hoppas ni gillar ändå.)

 

Jul 2010
jul 2010

 

JULEN 2010


Julen 2010 var den första julen i vårt hus och det var magiskt. Allting stämde, snön vräkte ner, vi hade en riktig disneygran och kunde mysa framför den öppna brasan de kalla vinterkvällarna.

Granen kläddes med huvudsakligen röda kulor med guldiga inslag, stora ljus. Över allt dekorerade jag med ljus, kanel, äpplen och röda band. Det var en fin jul.

 

Julen 2011
jul 2011

 

JULEN 2011

Julen 2011 dekorerades den enormt yviga granen med enbart röda kulor, glitter och stora ljus. Granen var, som alltid, en kungsgran. Dekorationerna i resten av huset var till störta del vita med röda inslag men även den här julen körde jag med äpplen och kanel. Barnens paketkalendrar gick i vitt, rött och silver. Tyvärr har jag inte så många bilder från den här tiden, julbloggen fanns ju inte då.

 

Julen 2012
jul 2012

 

JULEN 2012

Julen 2012 firades på annan ort och vi bestämde oss för att hoppa över gran hemma eftersom vi skulle vara borta i över en vecka. Det misstaget gjorde vi inte om. Det blir ingen riktig julstämning utan gran tycker jag. Måste ha gran. Paketen gick mycket i vitt och natur och lackades så att det stod härliga till.

Julen spenderades med släkt och det var väldigt mysigt. På juldagen åkte vi ut på landet där det var massor av snö, vackra hästar och gudomlig mat. Jag bloggade ganska dåligt det året, julbloggen hade som sagt ännu inte fötts.

 

Julen 2013
jul 2013

 

JULEN 2013

Julen 2013 gick i vitt, silver och guld. Granen bestod enbart av vita och silvriga kulor och dekorationer och paketen fick i samma stil, men med guldiga inslag. Jag tryckte det var jättefint då men fick inte den där riktiga julkänslan. Det behövs lite mer värme helt enkelt.

Det här var året då jag började julblogga och iom julpysslade och julbakade jag mycket mer än vanligt. Ordande glöggmingel och söndagsglögg. Mycket trevligt måste jag säga. Det är kul att hitta på lite sådant när det finns tid och lust.

 

Jul 2014
jul 2014

 

JULEN 2014

Så blev det 2014 och nu fick det vita sällskap av mässing och guld. Mycket varmare och härligare tycker jag. Vår lilla gran, som barnen pyntade, blev visst vit. Mycket oväntat för min del. Trodde helt klart på massor av pynt av alla de slag och kulor i regnbågens alla färger.

På paketfronten inspirerades jag mycket av Pinterest. Hittade många fina sätt att slå in paket på och la ner mycket tid och omsorg.

Julen spenderades med släkten och det var mysigt med fullt hus.

 

jul 2015
Jul 2015
jul 2015

 

JULEN 2015

Härliga minnen. Tycker den här julen var riktigt fin, varm och vacker. Tusen fårskinnspälsar, massor av guld, brons, koppar och vitt. Hittade fantastiskt fina julklappspapper och pysslade som vanligt lite för mycket. Kan ibland ha svårt att göra precis bara lagom. Men det är också viktigt.

Julen spenderades med maken och det var sista julen med min älskade katt Lilleman, men det visste jag inte då.

Blir så himla sugen på julmat när jag ser dukade julbord, tänker längtande på sill, köttbullar, ägg och julskinka. Mmm… snart så.

 

Jul 2016
jul 2016
jul 2016
Jul 2016

 

JULEN 2016

Älskar den här granen och hur jag pyntade den. Jag började samla på julgranskulor från olika ställen, bla New York och London. Dessutom fick jag fina kulor från mina vänner från New York och från Polen av en arbetskamrat. Kul att ha hela livet.

Pyntningen i hemmet gick mycket i vitt som vanligt, trä och lite rött. Storslagna Amaryllis blev en ny favorit. I paketväg var jag lite trött på att slå in paketen så jag köte många lådor som jag slog fina band om, bra på många sätt eftersom de går att återanvända till julen efter.

Jag gjorde egen snaps, la saffranspistiller i sprit och njöt mycket av julen.

 

julen 2017
jul 2017
Jul 2017
julen 2017

 

JULEN 2017


Min sista jul i huset. En väldigt hög gran som pyntades ungefär som julen innan. Paketen gick mycket i vitt och svart, pyntades med gulddekorationer och små meddelanden.

För första gången ställde jag en gran i köket och det var så himla mysigt. Den gick dock helt i vitt eftersom jag har många fina vita kulor som jag gärna ville använda, men som jag inte kände passade in i den stora granen.

Jag förde in mer rött och klassiskt i julpyntningen, mörkröda äpplen, kottar, granris, mycket tända ljus och fantastiska Amaryllisar.

 

jul 2018
Jul 2018

 

JULEN 2018

Förra julen blev inte direkt som jag hade tänkt mig men den var fin ändå. Eftersom jag skaffat två mycket busiga katter blev den vackra granen inte klädd 🙁 Vågade inte hänga upp mina vackra (och dyra) julkulor med två ligister i lägenheten. Dock tyckte Baloo att han passade utmärkt som dekoration…

Återigen mycket vitt, rött, svart, tända ljus och Amaryllis. Nötknäpparna har intagit julen ordentligt, även om det inte syns på de här bilderna. Dessutom hittepå-ljus och ljusslingor i mängder. Älskar ljusslingor!

JULEN 2019

 

Hur julen kommer se ut i år har jag ingen aning om. Den blir annorlunda iaf. Jag är singel för första gången på elva år och det kommer så klart innebära att det inte blir som det brukar. Men det blir nog bra ändå tänker jag.

 

 

DELA
Föregående artikelUPPLYST I DECEMBER
Nästa artikelADVENTSKALENDER TILL MÄN
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

4 KOMMENTARER

  1. Jag blev änka för några år sen, var 37 år och hade massa ungar. Det året struntade vi i gran och allt, inget kändes bra. Året efter hade vi ny bostad och allt kändes som en nystart. Vi dekorerade gran, pyntade och skapade lite nya traditioner. Det fanns en läkning i det.
    Hoppas dina katter har hunnit bli lite mer julvänliga och att SU får en helt smashing gran i år!

  2. Ja, jag har också upptäckt att det alltid är bra att testställa fram granen tidigt så man vet hur intresserade dom är. I stort sett alla glaskulor från min barndom gick åt i de stora granfallen när vi hade unga katter, har ett par fyra stycken kvar efter mamma nu. Hoppas att dom chillar litegrann och att din jul blir fin ändå. Det blir inte alltid som man tänker sig, livet, det står ju alldeles klart.

  3. Klart julen kommer att bli bra, det blir den alltid på ett eller annat sätt! 🙂 Och jag är fortfarande duktigt sugen på din fina ljuskrans på bordet från Granit, den du satte äpplen i. Sååå himla fin! Ångrar att jag inte slog till själv på den… Kram!

  4. Trevligt inlägg! Jag har ibland försökt ha lite mer vitt/guld/silver när jag julpyntar, men det är nog bara att inse att för mig är julen röd och jag går alltid tillbaka till det i slutändan.
    Och helt singel är du ju inte; du har ju dina fina svansbarn och det är inte fy skam <3

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here