JULMYS OCH BRÄNDA NÖTTER

0
294
julmys

Innehåller adlinks
 

GOD AFTON.

Vad hittar ni på? Jag julstökar lite mot min vilja. Tappade plötsligt all julkänsla men tänker att om jag gör juliga saker så kommer den tillbaka. Nu har jag dessutom hittat min kameraladdare så allt gott. Eller ja, jag har fortfarande tappat julkänslan och kan inte sätta fingret på vad det beror på. Kanske för att jag firar jul utan familj i år. Det är trots allt lite ensamt. Jag har många kompisar att göra juliga saker med men jag saknar den där mysiga familjekänslan som det innebär att vara flera i ett hushåll. Nu är det jag också katten. & han är inte så julig men väldigt mysig.

 

 

HYACINTER I GRUPP.

Något som i alla fall hjälper till att skapa julmys är doften av hyacinter. Jag är tokig i hyacintdoft. Tyvärr har jag inte vaser/glas nog för att husera alla mina hyacinter men förra veckan kom jag på att min Klong-vas fungerar perfekt som en stor hyacintvas. Nu har jag dubbel användning för den. Jag gillar nakna hyacinter, dvs att de får husera själv utan massa pynt. Tycker deras rotsystem är vackert. Men var och en gör ju som den själv vill.

Här har jag blandat lite olika hyacinter, tror det är lila och vita men minns inte riktigt. Blir spännande när de blommar om någon dag eller så. Julmys deluxe.

 

 

MASSOR AV TÄNDA LJUS

Jag bränner flera ljus i veckan och det är därför det bara är två ljus tända. Försöker bränna dem jämt men misslyckas. Det gör inte så mycket dock, det är mysigt hur som helst. Ljusstaken med de fyra ljusen är från Lagerhaus och den runda ljusstaken från Klong, även dem. Gillar Klong. Denna fick jag i födelsedagspresent när jag fyllde 40, himla fin och trevlig present. En sådan man har för alltid.

Annars kan jag meddela att jag brände nötterna till mina trillingnötter. Jag är inte helt vän med min ugn märker jag. Lite irriterande men de går att äta ändå. Man får inte vara så petig helt enkelt. Och nu tänker jag göra en ny batch lakritskola för min förra kokade jag nog för kort tid, de var svåra att skära upp och klibbade bara ihop. Typiskt.

Ja, ni ser, att vara julbloggare är ingen garanti för att det blir bra. Men som sagt, det blir jul ändå.

 
 

DELA
Föregående artikelMYSIGA JULKLAPPAR OCH LITE GEGGAMOJA
Nästa artikelACK DU VACKRA SNÖBLOMMA
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here