JULMARKNAD PÅ HUSEBY BRUK DEL TVÅ.

0
450
julmarknad
Grankonstverk på Huseby
ATT BLI HELT HÄNFÖRD.

När vi lämnade sist hade vi precis kommit ut från den långa hantverkslängan och det började skymma. Vilket var perfekt för vi ville ju ha lite eld och upplysta träd etc också. Det är nästan ett måste på en julmarknad. & det fick vi.

Men låt oss prata lite om konstverket här uppe. Tror ni att jag vill ha henne i min trädgård? Svar JA! Borde gå att fixa med hönsnät och lite brädor eller vad tror ni? Jag får nog fundera lite. Tills dess är jag bara “tappa-hakan-i-golvet” imponerad.

Julmarknad

julmarknad

HANTVERK.

Åsa i en halvkonstig pose, ville ha en bild där det bara var hon i rummet och fick passa på. I år hade de ändrat om lite så ställen vi trodde innehöll en viss sak innehöll plötsligt något helt annat. Hjärupstanterna kände sig lite förvirrade.

julmarknad julmarknad julmarknad

Det här var nog en av de finaste montrarna vi såg. Gjort av tennplåtar bland annat. De här änglarna hade gärna fått hänga i min julgran. Men vid det här laget hade jag rean överskridit min budget så jag fick nöja mig med att fotografera.

julmarknad julmarknad

Det är en magisk stämning på kvällen när lamporna lyser upp sjön och träden. Blir lika hänförd varje år. Det är något speciellt med Smålandsjul på Huseby Bruk

julmarknad

ADVENTSKALENDER?

Jag tror att detta är någon slags julkalender men jag är inte säker men isf är den väldigt fin och definitivt en sådan man kan ha år efter år. Eller att hänga upp pepparkakor i med små röda snören och klä med lite grönt. Möjligheterna är som vanligt oändliga.

julmarknad julmarknad

Ingen julmarknad utan must! Men nu kom jag ju på, jag skulle handla sånt där vackert bröd. Jag såg folk gå omkring med bröd men inte sånt jag ville ha, attans. Får väl ställa mig och baka själv. Vilket är en stor grej för bakning är inte min grej. Laga mat? Oh yes, hit me. Baka bröd? Kletigt, tar tid, tråkiga ingridienser 🙂 Men jag får väl skärpa mig i år helt enkelt. Skulle vilja testa att göra eget vörtbröd.

julmarknad julmarknad

HUSEBY JULMARKNAD I SITT ESSE.

Inne i den stora ladan är det varmt och skönt och hit går man gärna efter en stund för smålandshösten är kall, oavsett om det är snö eller ej. Här finns hur mycket som helst. Men vid det här laget var vi så trötta och klockan började närma sig sex på kvällen och nästan två och en halvtimmes bilkörning stod på schemat.

julmarknad julmarknad

Något hann jag handla i alla fall. Dessa supersöta små örhängena i form av tomteluvor. Det fick bli ett par till mig och ett par till Inez. Perfekt till julfester, julafton eller om man bara vill piffa upp en grå dag.

julmarknad

AVSLUTNING

Efter det här åt vi var sin “om vi ska överleva bilresan hem-“korv och satte oss sen i bilen för att köra hem. Att köra i regn och mörker tog tjugo minuter längre tid hem än dit. Så jag landade helt slut i soffan hemma hos Chili halv nio och orkade inte ens plocka upp mina fynd. Förutom fårskinnet som jag var tvungen att skicka en bild på till maken så att han såg att jag minsann gjort ett bra val. Men nu har jag åtta skinn. Det räcker va? Ja vi får väl se nästa år.

Nu är det några timmars jobb på schemat.

/Heléne

DELA
Föregående artikelEn guide till Köpenhamn & Tivoli i juletid!
Nästa artikelTOMTELATTEN ÄR ÄNTLIGEN HÄR!
Helenes Underbara Jul
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here