JULIG INSPIRATION

0
397
Källa: Call me cupcake

 

PÅ ÅRETS SISTA SOMMARDAG

Hej sista augusti. Här är det långt ifrån någon julkänsla då solen strålar och termometern visar på 22 grader. Annat var det härom dagen då det var grått, regnigt och 14 grader, ungefär som vissa julaftnar här i Skåne. Idag tänkte jag visa lite inspiration som jag hittat på Pinterest. Har delat in det i fyra grupper: Julens blommor och grönt, Julens granar, Julens bordsdekorationer och Julens tårtor och godis. Jag har hittat allt på Pinterest men försökt ange de grundkällor jag hittat (som ibland hänvisat till andra grundkällor som inte finns, det tar en himla tid).

JULENS BLOMMOR & GRÖNT

Jag har redan skrivit ett antal gånger att jag älskar snittAmaryllis och det gör jag verkligen. Främst de röda men jag tycker att de andra färgerna är riktigt vackra de också. Se bara översta bilden. Jag gillar att blanda med någon sorts granris men tex Eukalyptus, Tulpaner, Rönnbär funkar jättebra.

Grönt är annars julen färg när det handlar om växter. Ris av alla de sorter, Tall, Gran, Buxbom, Mistel med flera. Kanske i form av en krans, en dörrdekoration, bordsdekoration eller vad det nu kan vara.

Jag älskar också doften av Hyacint och i år funderar jag på att sätta många i mitt fönster i vardagsrummet. Fint och förhoppningsvis en alldeles ljuvlig doft. Annars planterar jag mina Hyacinter i lite allt möjligt, en stor men låg glascylinder, dricksglas, doftljusbehållare osv.Det finns inga direkt begränsningar. Med eller utan synliga rötter, olika färger, högt och lågt. Du bestämmer.

 

Julig inspiration
Källa: I Love Christmas
Julig inspiration
Källa: INBE
Julig inspiration
Källa: Pinterest
Julig inspiration
Källa: Ljusa Drömmar
Källa: Norregård
Källa: Maria Soxbo
Källa: Helena Lyth

 

JULENS GRANAR

Granen är en av julens viktigaste dekorationer, det tycker åtminstone jag. Söker man på julgran på Pinterest får man hur många förslag som helst, och väldigt många amerikanska förslag. Så jag har försökt variera mig mellan bilderna. Från sparsmakat med en tvist till elegant amerikanskt.

 

Julig inspiration
Källa: Sanvie.de
Julig inspiration
Källa: Love Property
Julig inspiration
Källa: Balsam Hill
Källa: Craftberry Bush
Källa: Craftberry Bush
Källa: Ideal Home
I Love Christmas
Källa: I Love Christmas

 

JULENS BORDSDEKORATION

Bordsdekorationer är vackra men svåra tycker jag. Först och främst kräver en bordsdekoration sitt bord. Det är, enligt min erfarenhet, svårt att dekorera ett litet bord eftersom det blir så tight. Givetvis klarar proffsen och den kreativa detta men jag räknar mig inte till någon av kategorierna direkt. Men lite räcker i och för sig ganska långt. Levande ljus, gröna kvisstar, några band, kanske några mindre julgranskulor, kanel eller kottar kan man vara väldigt kreativ med. Eller servetter! Jag är inte alls bra på att vika servetter, i ärlighetens namn har jag väl inte direkt försökt mig på det heller. Men jag såg en lite festlig julgransvikning som jag nog ska testa. För den som har fantasi nog eller vill lägga energi på det så finns det ju massor av inspo på nätet.

 

Källa: Sumcoco
Källa: Half-baked Harvest
Källa: Country Living
Julig inspiration
Källa: Country Living

 

JULENS TÅRTOR & GODIS

Nomnom. Julgodis och juldesserter är något extra härligt. Av någon konstig anledning är mycket av julgodiset brunt, beigt och vitt (!). Vilket inte är så sprudlande roligt att ställa fram tyvärr. Kanske för att vi använder mycket choklad och brända smaker. Googla och ni får se, har i många år trott att det var mest var jag som inte kom på annat än bruna sorter. Men, men, gott är det, oavsett vilken färg. Här har jag fått med lite små färgklickar i alla fall. Enklast av allt är jordgubbstomtarna. Mina favoriter på julen är Bounty (sista bilden), lakritskola, Trillingnöt.

 

Julig inspiration
Källa: Mercidita´s Bakery
Källa: Mrwonderfushop
Källa: Smart School House
Julig inspiration
Källa: Catch my Party
Julig inspiration
Källa: Bored Panda
Julig inspiration
Källa: Helénes underbara jul

DAGS ATT BÖRJA I TID

Idag är det exakt fyra månader till nyårsafton och tre månader och tre veckor till julafton så det är dags (skojar, det är nog mest vi jultokiga som redan har startat) att börja tänka på julen. För att hinna i tid får man börja i tid. Redan nu kan du börja köpa adventskalendrar, julklappar och planera julmaten och när i tid den ska göras. Var ska ni fira jul och med vem? Vad blir det för restriktioner i år? Saker man behöver ta i aktning. Men jag hoppas att ni nu har fått lite inspiration inför julen 2021!

 

DELA
Föregående artikelJULEN 2021 HOS DANSKA KÄHLER
Nästa artikelJULESKUM 2021 – ÄPPLE OCH KANEL
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here