JULEN 2021 HOS DANSKA KÄHLER

0
557
Kähler christmas 2021

 

VACKERT FRÅN KÄHLER

Så här i början av julsäsongen (?!) är det tacksamt att vända sig till vårt grannland i sydväst. Flera av de danska designmärkena har redan släppt sina julbilder, och vackra sådana. Idag presenterar jag julen hos Kähler. För er som inte känner till Kähler så tillverkar de alster i keramik sen 1839. Keramiken och porslinet tillverkas för hand och allt är handmålat, enligt Kählers tradition. I år är det vackra och drömska bilder från ett vinterlandskap taget som ur en saga. Vi tittar på bilderna.

 

Kähler christmas 2021 Kähler christmas 2021 Kähler christmas 2021 Kähler christmas 2021 Kähler christmas 2021 Kähler christmas 2021

 

UNDERBART JULPORSLIN

Det här! Så fantastiskt vacker, jag villhöver! Som jag skrivit i något tidigare inlägg så har jag inte något julporslin. Lite märkligt för en julbloggare kan tänkas. Men just nu är det inte speciellt lönt och jag har inte riktigt någon plats till det. Men det här! Blir ju smått kär, älskar ljusstakarna, så himla söta! Ja årets juldesign från Kähler är något särskilt. Om jag skulle få välja några saker (som jag har plats för) skulle jag välja datumljuset, ljusstakarna, julgranskulorna och godisskålen. Egentligen skulle jag ju vilja ha allt men det var ju det där med plats. Vad tycker ni, faller detta er i smaken?

Bordet här är drömskt och det får mig verkligen att längta till att få dekorera ett julbord.

 

Kähler christmas 2021 Kähler christmas 2021 Kähler christmas 2021 Kähler christmas 2021

 

SMAKFULL KERAMIK

Kählers färgskala går mycket i vitt och olika nyanser av grönt (och jag tror jag skymtar några ljust rosa strutar liggandes på marken i den tredje bilden nerifrån). Vackra ljushållare i olika format, både som hängande strutar, adventsljusstakar och ljushållare för stearinljus och värmeljus. Gulligast är stearinljusstaken med det pussande tomteparet, känns som en klassiker att ta med sig i generationer.

Kähler är framför allt kända för sina vaser, som ni kanske sett. Vita med handmålade ränder.

Jag gillar verkligen det här, främst älskar jag julporslinet som jag mer än gärna hade ägt. Tänk att få duka upp ett julbord med dessa vackra ting!

 

DELA
Föregående artikelTILLS SOLEN GÅR UPP – ÅRETS ”JULFILM”
Nästa artikelJULIG INSPIRATION
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here