Julgransjakt på riktigt – att hugga sin egen gran!

0
573

 

I år har jag provat nåt helt nytt på julfronten, nämligen att hugga min egen julgran!

Vi blev spontant medbjudna på julgranshuggning av några goda vänner som äger skog utanför stan och jag tänkte att man kan ju alltid följa med och fixa lite granris till trappen, men gran? Näe… Jag vill nog ha min täta ädelgran med mjuka barr som inte trillar av i första taget…

Magiskt vinterväder!

Hemma hos oss var det grått och regnigt när vi åkte tidigt på morgonen, men ju längre inåt landet och skogen vi kom, desto mer magiskt juligt blev det utanför bilrutorna, snacka om Winter Wonder Land!

img_3259

Slutligen kom vi fram och mötte upp resten av sällskapet och efter en stadig frukost inne i stugvärmen gav vi oss ut i skogen beväpnade med långkalsonger, raggsockar, yxor, motorsåg och sekatörer..

img_3312

Det fanns gott om granar i varierande storlek och både ungarna och vi försvann emellanåt i snåren… Självklart var eldkorgen med så vi kunde värma frusna händer och grilla äpplen!

img_3302

De andra gick runt och letade efter passande julgranar, men själv passade jag på att klippa lite granris när den plötsligt stod där framför mig..

Julgranen med stort J.

Jag vet inte riktigt vad som flög i mig där i skogen. Kanske var det den där magiska Narniakänslan jag fick av att vandra runt bland snötyngda grenar, kanske var det den tidiga morgonen och långa bilresan som tog ut sin rätt… Den är inte alls som de granar vi brukar ha men det här var liksom vår gran! Lagom hög, men långt ifrån lika tät och vid som tidigare granar och dessutom en vanlig rödgran med sticksiga hårda små barr. Men vi var där i skogen och valde ut den själva, sågade ner den med motorsågen och släpade ut den till skogsvägen så att vi skulle kunna få med den hem… Jag kommer nog bara få plats med en bråkdel av alla mina fina julgranskulor i den, men det här är vår gran i år! <3

Så fin och alldeles, alldeles underbar… På fredag tror jag bestämt att den åker in och jag längtar redan! 🙂

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here