Christmas i mitt älskade New York

0
258
New york

ATT HA LANDAT I ETT SNÖIGT NEW YORK.

Nu är det några dagar sen jag uppdaterade men jag har haft fullt upp med att flyga hit till NEW York, fotografera, träffa tomtar, uppleva luciatåg etc. Så nu har jag bilder och uppslag till flera inlägg. Men inlägg tar tid och här händer så mycket så det kan ta lite tid mellan uppdateringarna. Men håll ut, de kommer.

Att vara i New York under vintern är helt magiskt och då jag jag nog inte ens hunnit se en promille än. Men vi startar med vad som hände dag ett. Dvs i lördags.

new york

EN TIDIG START PÅ KASTRUP.

Johan körde mig till Hyllie så att jag inte skulle riskera att fastna på något tåg mellan Lund och Malmö. Skånetrafiken och jag är inte de mest kompatibla av par. Tåg över bron, snabb incheckning, möttes av en enorm gran som gjorde mig glad och sen hängde jag i loungen och småsov då jag var uppe rätt sent för att packa. Jag ansökte för några veckor sen om att få uppgradera min plats i landet till Business mot poäng. Det gick genom så jag fick 2 H på planet och kunde njuta hela flygresan. Som tog en timme längre än vanligt pga av de starka vindar som råder just nu (därav snökaos i Europa tex).

Så jag hann både sova, äta middag, se på lite serier, läsa och sova några timmar. Perfekt. Har man väl flyget business en gång så är det svårt att inte vilja åka business igen. Speciellt om man är flygrädd som jag brukar vara. Jag är mycket mer avkopplad i business och hinner inte riktigt tänka på at vara rädd för man blir så uppassad hela tiden. Väldigt skönt.

 

LÄSLEKTYR PÅ PLANET OCH ATT NÄSTAN HAR VARIT PÅ ISLAND.

Ska man på julresa får man ju ha passande lektyr med sig. & vad är mer passande än detta lilla lyckopiller?

& där ser ni Island. Vi flög så pass nära att vi nästan lika gärna hade kunnat gå ner för landning, testa lite nergrävd val, tagit en tur på en islandshäst och hoppat ombord på planet igen. Tyvärr verkade Kapten och styrman inte tänka likadant som mig så det blev inget med det. Men hej hej Island.

PÅ AMERIKANSK MARK.

Så var jag då äntligen framme i ett vitt och snöigt New York. Vi kom tydligen samma dag, snön och jag. Perfekt timing. Genom luften seglade det stora tjocka snöflingor och träden var helt magiska. Snötäckta och vackra, som i ett vinterland. Den var en upplevelse att åka från flygplatsen till Manhattan då jag bara gjort det under vår/sommar/höst innan. Nu var det snötyngda granar, färglada ljuslyktor och en skyline som var helt utsuddad pga alla snö som virvlade i luften.

NEW YORK, NEW YORK.

Väl framme i Frida hus klev jag in i den enorma lobbyn som var varm och mysig med en stor gran och en eldstad och tog sen hissen upp till Fridas våning där jag äntligen kunde ställa ner väskorna och pusta ut lite. & jag kom in i hennes lilla söta studio som både hade gran, adventsstjärna, julejus och ljusslang. Mycket mysigt och precis vad jag behövde efter en lång resa.

NATT I NEW YORK

På kvällen gick vi ut för att möta upp Fridas jobbarkompisar för att äta koreanskt och sjunga karaoke (!!!). Det kan vi lämna där hädan, men vi sjöng faktiskt et par julsånger så lite juligt var det. På vägen hem passerade vi dessa underbart vackra träd och New York har nog aldrig varit mer underbart och magiskt i mina ögon.

Nu ska jag bara se att jag hittar mer av den magin. Ikväll har jag möte med en annan vänninna som ska visa mig lite julaktigheter uppe vid Columbus Circle (vid Central Park) och under dagen ska jag nog spatsera High Line ner för att ge mig ut på jakt efter julen och dess dekorationer och traditioner. Sen kommer det givetvis bli ett besök till Macys och deras enormt vackra skyltfönster och i samma hus finns ett Santa land jag funderar på att besöka. Vi får se, det ger sig. Men det här var alltså första dagen. & en riktigt bra start på resan.

Ha en bra näst sista måndag innan julafton så ses vi snart igen.

Tjingeling

/Heléne

 

DELA
Föregående artikelJulgransjakt på riktigt – att hugga sin egen gran!
Nästa artikelMUSIKHJÄLPEN 2017 – NICLAS DRAR SITT STRÅ TILL STACKEN.
Helenes Underbara Jul
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here