HUSEBY JUL – BÄSTA JULMARKNADEN.

0
1421
Huseby
Huseby jul
HUSEBY – HERE WE COME.

Som vanligt är det dags för den årliga trippen till Huseby och Husebyjulmarknad. Jag och Åsa och Jenny har planerat tider och bilar och möjligt hundsällskap. Man vill inte åka för tidigt för då blir en ju trött, sen vill en gärna vara där när det är mörkt så vi har kommit fram till att 10 är den perfekta tiden att bege sig på.

Med ett kaffestopp på vägen så lär vi hinna vara där i några timmar medan det är ljust. samtidigt som vi ändå får uppleva marknaden när den är sådär magisk under dygnets mörka timmar.

Som jag längtar!

 

 

11 NOVEMBER

& nästa helg är det dags. Julmarknaden startar nu på lördag den 11:e november och varar till söndagen den 19 november. Det är olika öppettider varje dag men på lördag är det 10-20 som gäller. För mer info får ni bege er till Husebys informationsida, där står både program, öppetider och annat. Den hittar ni HÄR

 

 

I år hoppas jag att de här finns att få tag i, de ser så vansinnigt goda ut. & tänk en sån macka med kokt julskinka, skånsk grov/söt senap och en flaska julmust. Gud va jag längtar efter vörtbröd, skinka och senap. Den mest fulländade kombinationen någonsin. Well, ja ok, prinsesstårta är rätt gott det också.

 

 

Ni som följt mig ett tag vet ju att jag brukar gå bananas när jag träffar Johan och hans crew från Guldlamm – Lammskinn av bästa slaget från Ölandsbonden. Jag gillar de isländska fårskinnen lite bättre än de mer lockiga gotländska. Dock har jag shoppingförbud på fårskinn. De både kostar skjortan och de jag redan har fyller tre stora svarta plastsäckar…

Fast jag skulle ju vilja ha ett gråsvart också…

Problemet hemma i år blir väl att dels se till att Chili (som är helsvart) inte tror att skinnen är lekkamrater man ska döda, dels att vi ska se skillnad på skinnen och Chili för när han lägger sig platt på marken så är han rätt lik ett svart fårskinn 😀

 

GÖLLIGA

Det finns flera sådana här vackra alster och dessa tomtar är ju bara för söta. Det brukar finnas bockar, kaniner och diverse andra djur att dekorera framsidan med. Ursött.

 

FANTASTISKT HANTVERK

På Huseby julmarknad hittar man hantverk av högsta kvalité. Allt passar inte alla och därför är det så bra att marknaden är så stor. Det finns något för alla. Jag brukar köpa mig en liten tomte, godis, kanske ett par tofflor, massa fårskinn, must, ljus och lite annat smått och gott.

Men det finns julkransar, ljusstakar, smide, smycken, mat, juldekorationer, dukar, ja allt man kan tänkas sig. Godis och brända mandlar. Handgjorda knivar och andra köksredskap.

 

HUSEBY julmarknad
HUSEBY julmarknad

FRÅN FÖRRA TIDEN

Som mina bonusar bokade säga innan. Det finns ett litet hus man kan gå in i och se hur julen firades förr i tiden, jag vet inte hur långt tillbaka men kanske 50-60-tal? Det är ganska kul att gå in där och titta, det är ett litet hus men mysigt och välkomnande och det känns verkligen att man får en stor bit julkänsla med sig när en går där ifrån.

Förra året var det bitande kallt men ack så vackert. Älskar när frosten stannar kvar och gör hela landskapet och träden vita som naturens egna konstverk.

NEDRÄKNING

Så här hittar ni altså mig på lördag. Jag, mitt crew och kanske mina valp (ser ni en liten svart nallebjörn så är det han). Jag gissar att vi är där från ett till sex-sju så kom gärna fram och säg hej om ni ser oss. Ja just det, och en ganska stor kamera också.

Nu hoppas jag bara att det inte blir för kallt så att det går att vandra runt ett tag. Annars blir det att springa in och ut ur de olika husen för at värma sig. Vilket känns lite jobbigt med en hund i släptåg.

Vi ses där!

DELA
Föregående artikelOne Bag Habit – ett miljövänligt julklappstips!
Nästa artikelÄntligen november!✨
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here