Acapella kan, i mina öron, ibland bli lite för wail:igt och… pompöst? Cheesy? Rentav… töntigt? 
Eeeeller så är det bara jag som har för starka kopplingar kvar i att ha växt upp under pojkbandens gyllene era, där de amerikanska uppsättningarna gärna skulle klämma in en riktigt ylande acapella-låt som inte alls passade in bland de andra funkiga popmelodierna på sina tidiga album (jag tittar på er, BSB och N*sync) – VILKET SABBADE HELA ”LYSSNA GENOM HELA ALBUMET-KÄNSLAN”!!!

Oh well.

MEN när det kommer till julmusik så passar det rackarns bra. Jag vill nästan påstå att julmusiken är undantaget som bekräftar regeln att acapella är avskyvärt (vad Glee än försökte banka i oss). Pentatonix gör det ovanligt bra: De sätter en modern twist på acapellan och har en så behaglig mix av röster. Stämningsfullt! Mysigt! Nästan lite gåshudsvarning stundtals!

Här är två av mina favoriter! Totalt cringe-befriade. Eller okej, videorna är lite… well, amerikanska. Men i Hallelujah-tolkningen, när tjejen börjar sjunga ca 2 minuter in – då reser sig håren på mina armar. Just sayin’.

DELA
Föregående artikelHUSEBY JUL – BÄSTA JULMARKNADEN.
Nästa artikelSnabbtipset: Instant julinspiration
Håller till i Stockholm city om dagarna och min lilla skärgårdsstad by night. Mitt julbloggande bygger på känslorna som uppstår runt jul: De små detaljerna i vardagen som vi upprepar och förfinar, tillsammans med nya traditioner. Sentimentalt? Mja, mjo. Stämningsfullt? Ja, det vill jag påstå. Jag är en av dem som är lyckligast under årets sista kvartal. Och då, för att få ut mesta möjliga av den lyckan, så bloggar jag här! Med er! Hurra! Kontakt: bloggenbabyitscoldoutside@gmail.com

2 KOMMENTARER

  1. Tipsade om Pentatonix och Hallelujah förra året av precis samma anledning, det är en grymt bra version av låten och man får verkligen gåshud av hur bra de sjunger. Jag brukar inte börja lyssna på julmusik förrän det är dags att julpynta men jag ska göra ett undantag nu och lyssna på dina tips.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here