One Bag Habit – ett miljövänligt julklappstips!

1
673

One Bag Habit

Har ni hört talas om One Bag Habit? Ett koncept initierat av H&M, KappAhl & Lindex som går ut på att försöka minska vårt användande av plastpåsar. Sen den 1:a juni i år tar butikerna betalt för plastpåsar och vinsten från försäljningen är tänkt att stötta hållbar utveckling. Dessutom är de noga med att kommunicera vilken påverkan på miljön en vanlig plastpåse har och försöka påverka oss konsumenter till mer hållbara shoppingvanor. Här finns mer information om man är nyfiken.

Jag har sedan länge anammat den här principen när jag handlar mat och andra dagligvaror genom att  alltid ha två shoppingkassar i tyg från Ikea Family i min handväska, men när det kommer till annan typ av shopping har jag varit lite seg. Oftast har ”matkassarna” legat kvar i bilen när jag varit på stan och jag har varit för lat för att springa tillbaks och hämta dem.. *skäms*

Julkasse

Men nu ska det bli ändring på det! Igår fick jag syn på den här söta tygkassen inne på Flying Tiger i Helsingør och står det inte mitt namn skrivet över hela kassen? Lingonris, en julstjärna & världens sötaste lilla tomtegumma; klart jag ska ha den!

Nu ligger den fint hopvikt i min handväska och bara väntar på att fyllas med juliga shoppingfynd!

Mängder med alternativ

Det finns en uppsjö av fina tygkassar att köpa! Alltifrån dyra designervarianter till kedjornas billiga alternativ, kassar med roliga budskap, personliga tryck eller där intäkterna från försäljningen går till välgörande ändamål och kassar man kan dekorera själv efter önskemål. Möjligheterna är oändliga!

Perfekt julklapp!

Och på tal om tygväskor, är inte det en perfekt julklapp så säg!? Antingen en billig från nån av kedjorna till julklappsspelet, en från välgörenhetsorganisationen istället för ett gåvobevis om man t ex donerat julklappspengarna i mottagarens namn, en som barnen pysslat själv till far- och morföräldrar eller en riktigt lyxig designvariant för den modemedvetna.

Bilderna i galleriet ovan är lånade från respektive inköpsställe, ni hittar dem här:

Amnesty, CC-HobbyH&M, Ikea, KappAhl, Karl Lagerfeld, Lindex, Panduro, Unicef.

DELA
Föregående artikelGRANIT – VACKERT SOM VANLIGT
Nästa artikelHUSEBY JUL – BÄSTA JULMARKNADEN.
Julpussar är en smällkaramell i bloggformat! Här får jag utlopp för all min julkärlek. Jag skriver om allt ifrån recept på julmat och -godis, till pysselinspiration, shoppingtips och trendspaningar! Välkommen att läsa!

1 KOMMENTAR

  1. Du vet väl att en tygkasse måste användas 22 tusen ggr ungefär för att vara lika miljövänlig som en plastkasse man köper på ica? De kan dessutom användas för att återvinna saker eller slänga sopor. Du behöver alltså använda tygpåsen fem gånger i veckan i ungefär 76 år. Det är ju skitsmart då kan ju barnen ärva den.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here