Tack för i år och gott nytt år!

De sista dagarna i december hamnar liksom i skuggan av faktumet att de även är årets sista. Förstår ni hur jag menar? Eftersom jag är ett offer av min tid så kämpar jag ständigt med att leva i nuet. Ibland kan det tyckas vara helt omöjligt; alltid jagar man mot något. En årstid, en högtid, en resa, en milstolpe i karriären.

Som julnörd så har jag aldrig varit särskilt engagerad i storstilade nyårsfiranden (vilket dock har en tendens att vara svåra att undvika) – när julen är över vill jag bara få nyår överstökat så att jag kan traggla mig igenom januari (det är väl knappast bara jag som mest ser januari som månaden man bara måste överleva? Efter decembers glitter och glädje: Här kommer januari, den trötta efterfesten!)

Julaftons morgon🌟🐱🎄

Men! Den här gången vill jag ta tillvara på de sista dagarna av min favoritmånad. Lustigt nog tror jag att det hjälper att jag jobbar nu i mellandagarna. Istället för att driva runt och “vänta ut” dagarna fram till nyårsafton så känns det som att jag gör något meningsfullt och kreativt – och tre tidiga morgnar efter julledigheten är alldeles lagom för att uppskatta långhelgen som nyår innebär!
Bara att skriva det nu får mig att längta efter sovmorgon igen…

Hemma igen efter julfirandet med familjen, min egen lilla julafton.

Det låter lite pretto med att “ta tillvara på” de här dagarna, när jag i själva verket menar att jag ska… well, uppskatta vardagen för att därefter uppskatta årets sista högtid.
Men för mig är det en uppfriskande tanke!
Jag är ledsen om det makes zero sense när jag försöker förklara det, dock.

Juldagen

I ALLA FALL! Tack för den här bloggjulen! Vad tycker ni om det här med att vi är ett gäng som bloggar på samma ställe? Gillar ni eller saknar ni våra respektive bloggar?

GOTT NYTT ÅR!

DELA
Föregående artikelFANNY & ALEXANDER – DEN FULLSTÄNDIGA VERSIONEN.
Nästa artikelHEJ NYÅRSAFTON, HEJDÅ JULEN
Baby it's cold outside
Håller till i Stockholm city om dagarna och min lilla skärgårdsstad by night. Mitt julbloggande bygger på känslorna som uppstår runt jul: De små detaljerna i vardagen som vi upprepar och förfinar, tillsammans med nya traditioner. Sentimentalt? Mja, mjo. Stämningsfullt? Ja, det vill jag påstå. Jag är en av dem som är lyckligast under årets sista kvartal. Och då, för att få ut mesta möjliga av den lyckan, så bloggar jag här! Med er! Hurra! Kontakt: bloggenbabyitscoldoutside@gmail.com

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here