GRÖNT OCH SKÖNT HOS PLANTAGEN JULEN 2021

0
632

 

GOD MORGON FINA NI!

Ny vecka, nya tag och vi rivstartar med Plantagens julbilder som precis släpptes. Som vanligt väldigt inspirerande bilder och ett formspråk jag känner igen. Varje år presenterar Plantagen växttrender och nu har det kommit till julen och vintern. Vi tittar lite på hur det kan se ut.

 

Plantagen julen 2021

 

JULGRANEN – GRAN, CYPRESS, EN ELLER VARFÖR INTE EN KAKTUS?

Enligt Plantagen så dekorerar 7/10 svenskar en gran till jul och allt mer tydligt blir att konsumenterna tänker på hållbarhet. Kravmärkta granar och konstgranar blir allt vanligare i våra hushåll.

Men granen börjar få konkurrens av cyress, cederträd, kaktus och enen. I åldrarna 18-29 är det 12% respektive 8% som ska dekorera med cypress eller kaktus. För enen ligger siffran på 12% men då över alla åldersgrupper. Kan tänka mig att man inte bara pyntar en växt. Något år har jag haft en, kungsgran och rödgran hemma. Och var och en gör som den vill tycker jag. Men kul att få alternativ, att pynta en kaktus hade jag nog inte kommit på. Kanske just för att jag inte har någon kaktus hemma.

 

Plantagen julen 2021 Plantagen julen 2021 Plantagen julen 2021 Plantagen julen 2021 Plantagen julen 2021 Plantagen julen 2021

 

JULENS POPULÄRASTE BLOMMOR

I år är det Julstjärnan och Amaryllisen som delar på förstaplatsen bland de populärasre blommorna. Jag Föredrar Amaryllis och Hyacint men det är ju en smaksak. Och Amaryllis kan man ju ha stående på många olika sätt, som bara stjälkar, gärna med lite grönt som piffar upp, hängande från taket/fönsterkarmen, stående med an vaxad lök osv osv.  Julstjärnorna finns ju i många olika utföranden men jag föredrar riktigt maffiga julstjärnor som liksom fyller upp ett helt fönster.

Har ni möjlighet så bind er egen dörrkrans, det är både roligt och kul att ha något eget och det är faktiskt inte så svårt. Testa vettja!

 

Plantagen julen 2021 Plantagen julen 2021
VITA NYANSER

Till julen hör en massa vita nyanser och jag gillar de här bilderna mycket, jag får en skön och lugn känsla av dem. Jag gissar att stjärnorna finns att köpa på Plantagen till jul.

Ja det var Plantagens jul. Hållbart, nya roliga växter att dekorera med julkulor eller vad man nu föredrar och envägvisning om att vi kommer få se många Julstjärnor och Amaryllisar till jul.

 

DELA
Föregående artikelGRANIT JULEN 2021
Nästa artikelJULEN HOS SYSTRARNA GRENE 2021
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here