GAMMALDAGS JUL HOS BLOOMSBURY BARN

0
623

 

TRADITIONELL GAMMALDAGS JUL.

Jag fick ett tips av en vän om Bloomsbury Barn. Jag hade aldrig hört talas om dem men kikade in och Wow! Så mycket barndomsjular som flashade förbi framför mina ögon. Den här sidan har nästan allt det där som vi hade när jag var liten och det är svårt att inte vilja klicka hem prick allt. Jag tar ett exempel. Kakeldekor! Har vi sett det de senaste 30 åren? Inte jag iaf. Men jag minns tydligt att vi hade det när jag var liten. Och fönsterdekor i form av siluetter. Som tomtenissar/nissor, grisar, julgranar. Min mormor satte upp det på kylskåpet varje jul och jag fick alltid lov att arrangera om dem. När julen var över plockade vi ner dem i en påse och väntade till nästa år. Tror det fanns en bestämd ordning hur de skulle sitta men det låter jag vara osagt. Men den här sidan är så mycket gammaldags jul för mig. Loves it.

Vi kikar lite på vad de har. Det blir inte så mycket text, bilderna får tala för sig själv och det mesta står att hitta på Bloomsbury Barns hemsida.

 

gammaldags jul gammaldags jul gammaldags jul

 

STÄMNINGSBILDER.

Den lilla byn, dör så söt. Vill definitivt ha. Bilarna känner vi igen, men idag i modern tappning, här är det vintage. Dessutom med ledbelysning! Det är mycket här jag gillar. Grisarna är så himla fina, blir lite lycklig av att titta på dem. Och julgranspynten, så otroligt fina. Superhärligt att titta på. Ljusstaken är massiv och robust och bildar en fin harmoni med den gröna mjuka mossan och ljusen. Och en så vacker kakburk. Eller, man kan ju använda den till vad man vill, fin är den iaf.

 

gammaldags jul gammaldags jul gammaldags jul gammaldags jul

 

BOKMÄRKEN, ADVENTSKALENDRAR OCH JULGRANSHÄNGEN.

Det här får mig så nostalgisk. Bokmärken, det var evigheter sen jag hade några själv men de är ju så fina på paket eller vad man vill använda dem till. På Bloomsbury finns det massor. Mycket änglar, tomtar och annat som hör julen till. Perfekt till pyssel.

Sen har vi en av mina favoriter. Glittrande och vackra adventskalendrar. Tyvärr tror jag allt fler väljer bort den här varianten för “man får ju inget i den”. Men de är ju så vackra. Och saker som glittrar är ofta trevliga saker.

De har också en hel drös med julgranshängen i papper, något jag inte är van vid att se men jag vet att jag har sett det hos andra när jag var yngre men även hos gamla människor som har julpynt från “förr”. Tycker det är väldigt fint faktiskt.

gammaldags jul

VÄGGBONADER

Uj, uj, sånt här hade vi en del av när jag var liten. Minns dock inte att de var i papp men det var de säkert. Men vi hade nog mest i tyg om jag inte minns fel. Det här osar verkligen gammaldags jul för mig. Kan riktigt se mig dessa väggbonader i en timmerstuga omgiven av drivor med snö. Jenny Nyström är ju dessutom en klassiker inom den svenska julkulturen.

VACKER TEKANNA OCH MUGGAR

Den här vackra tekannan och muggarna tycker jag är väldigt, väldigt fina. Så mysigt att duka fram med dessa vid frukostbordet. Då får man en bra start på dagen. Otroligt fina detaljer när man granskar dem närmare, de är som små konstverk i sig.

 

gammaldags jul gammaldags jul

 

NOSTALGI PÅ HÖGSTA NIVÅ.

Alltså, jag hade totalt förträngt kakeldekor. När jag såg att de hade kakeldekor (det finns flera olika såklart) så dök en bild av min mamma upp i huvudet och hur hon dekorerade kaklet i köket. Då hon tyvärr gick bort för 20 år sen så var det kul att få en minnesbild som jag inte haft under dessa 20 år.

Och siluetterna är de jag skrev om i början, de som min mormor hade. Båda de här produkterna är så mycket jul och så många minnen från min barndoms jular. Fint ❤️

 

gammaldags jul gammaldags jul

JULGRANSPYNT

Här har jag valt ut en blandning som inte nödvändigtvis måste hänga i granen och allt kanske inte passar ihop men jag tycker att de är fina. Speciellt gillar jag de vita julgranskulorna men även de söta grisarna. Nötknäppare vet ni att jag gillar vid det här laget, har några till granen men de är inte lika fina som de här. Dessa vita tycker jag är väldigt fina. Dessutom ser de mycket gladare ut än många andra nötknäppare. Det tycker jag om.

I några år har jag knutit rosetter av vackra band i granen. Det blir en bra effekt tillsammans med massor av ljus och vackra kulor. Men dessa var ju smarta och väldigt lätta att använda år efter år. Jag tycker det är svårt att få till riktigt snygga rosetter så dessa hade funkat.

Bloomsbury Barn finns det hur mycket gammaldags julpynt som helst. Jag tror ni kommer älska sidan.

Vill bara tillägga att det här inte är reklam på något sätt, bara ett tips på en finfin sida för julälskare.

 

 

DELA
Föregående artikelCHRISTMAS I ANDRA LÄNDER
Nästa artikelWHAMAGEDDON – ÅRETS UTMANING?
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here