WHAMAGEDDON – ÅRETS UTMANING?

0
2434
WHAMAGEDDON

 

GOT WHAM´D?

Har ni hört talas om Whamageddon? Jag hörde talas om det första gången förra året och jultok till trots tycker jag att det här är riktigt roligt. Kanske för ”Last Christmas” med Wham inte är min favoritlåt och väldigt sönderspelad. Jag tänker definitivt delta i år men jag lär nog ryka ganska snabbt, jag gillar att lyssna på radiokanaler som spelar julmusik. Men försöka går ju.

VAD ÄR DET DÅ?

Det är en internationell ”tävling” som går ut på att man ska ”klara” sig från att höra ”Last Christmas” med Wham från 1 december till midnatt den 24 december. Det gäller endast originalversionen med Wham. Covers etc går bra. Tävlingen går in på sitt tionde år och om man deltar och åker ”fast” ska man twittra, facebooka eller vilket media du nu föredrar ”whamageddon vilket betyder att man hört låten. Då hamnar man i det påhittade Whamhalla.

Jag tycker det är en rasande rolig tävling. Det krävs ju en hel del strategi för att lyckas undvika ”Last Christmas”. Bara fundera en stund på hur många ställen där man kan ”råka” höra låten av misstag. I bilen om man lyssnar på radio, om du är hemma hos någon annan, om du går i affärer, på tv etc.

Reglerna är som följer:

  • Spelaren måste undvika att höra Whams’s julsång, ”Last Christmas”
  • Spelet börjar den 1 december och slutar midnatt den 24 december
  • Endast originalversionen av ”Last Christmas” gäller, spelaren kan lyssna på remixer och covers till låten
  • Spelaren är ute så snart de känner igen originalversionen av låten
  • Spelaren måste lägga upp ”#Whamageddon” på sociala medier så snart de förlorar i spelet
  • Spelare kan spela ut ”spelare mot spelare” om de vill, genom att skicka länkar till låten till vänner för att försöka få dem ur spelet, men det rekommenderas inte
  • Att spela ”Last Christmas” utanför ett annat konkurrerande hus anses vara otrevligt och bör undvikas.

VEM KAN DELTA?

Alla kan delta. Och om man nu råkar älska låten men ändå vill delta så är det ju bara att lyssna på låten på repeat veckan innan 1:a dec. Jag tror att det är väldigt svårt, om man inte bor under en sten. Men jag ska som sagt försöka, jag kan ta en förlust av den här ”kalibern”

Så nu vet ni vad ni ska förbereda er för inför 1:a dec 🙂 🙂 🙂

 

 

DELA
Föregående artikelGAMMALDAGS JUL HOS BLOOMSBURY BARN
Nästa artikelATT TIPSA OM ANDRA JULBLOGGAR
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here