BRYNT SMÖRKOLA MED HAVSSALT – MMM…

0
110
Brynt smörkola med havssalt

 

ATT HA GJORT MER KOLA

Så har hon varit igång och lagat kola igen. Jag testade att göra brynt smörkola med havssalt och det var riktigt gott. Jag föredrar lakritskolan men denna kommer definitivt på andra plats. Denna är enkel att göra och tar inte allt för lång stund. Detta tycker jag att ni ska testa till årets gottebord.

Jag har verkligen kommit igång med julbaket i år och planerar typ in nya saker varje dag. Jag funderar på om jag ska göra småkakor i helgen t.ex. Lite Drömmar, några Finska pinnar, en och annan Hallongrotta. Tycker att det är gott till kaffet. Men vi får se. Jag har massor av idéer i huvudet.

Receptet hittar ni under bilderna:

 

Brynt smörkola med havssalt

 

RECEPT:

Ingredienser:
100 g smör
3 dl vispgrädde
3 dl Strösocker
1½ dl Ljus sirap
1 msk  Glykossirap

Gör så här:

  • Bryn smöret under ständig vispning i en tjockbottnad, vid kastrull. Ta från värmen. Tillsätt grädde, socker, ljus sirap och glykossirap. Sätt tillbaka på plattan.
  • Rör bara i början när kolan kokas för att minimera att den sockrar sig. Koka utan lock tills smeten är 125°, eller tills smeten håller ett kulprov. (rör nån gång mellan varven så att kolan inte bränner fast)
  • Lägg bakplåtspapper i en form, ca 15 x 20 cm. Häll ner smeten och låt svalna. Strö över lite flingsalt. Skär eller klipp brynt smörkola bitar. Slå in i smörpapper.

 

DELA
Föregående artikelMUSIKHJÄLPEN 2023 I ÅR I VÄXJÖ
Nästa artikelHUR JAG SKA JULA I HELGEN
Välkommen till Helénes underbara jul!För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here