ATT HA GJORT MER KOLA
Så har hon varit igång och lagat kola igen. Jag testade att göra brynt smörkola med havssalt och det var riktigt gott. Jag föredrar lakritskolan men denna kommer definitivt på andra plats. Denna är enkel att göra och tar inte allt för lång stund. Detta tycker jag att ni ska testa till årets gottebord.
Jag har verkligen kommit igång med julbaket i år och planerar typ in nya saker varje dag. Jag funderar på om jag ska göra småkakor i helgen t.ex. Lite Drömmar, några Finska pinnar, en och annan Hallongrotta. Tycker att det är gott till kaffet. Men vi får se. Jag har massor av idéer i huvudet.
Receptet hittar ni under bilderna:
RECEPT:
Ingredienser:
100 g smör
3 dl vispgrädde
3 dl Strösocker
1½ dl Ljus sirap
1 msk Glykossirap
Gör så här:
- Bryn smöret under ständig vispning i en tjockbottnad, vid kastrull. Ta från värmen. Tillsätt grädde, socker, ljus sirap och glykossirap. Sätt tillbaka på plattan.
- Rör bara i början när kolan kokas för att minimera att den sockrar sig. Koka utan lock tills smeten är 125°, eller tills smeten håller ett kulprov. (rör nån gång mellan varven så att kolan inte bränner fast)
- Lägg bakplåtspapper i en form, ca 15 x 20 cm. Häll ner smeten och låt svalna. Strö över lite flingsalt. Skär eller klipp brynt smörkola bitar. Slå in i smörpapper.