Omgivningen kanske inte riktigt approves of din vilja att julpynta ditt hem och dra fram alla urtjusiga jultröjor ur garderoben riktigt än. Ett tips för att ändå få ge sig in i en värld full av julstämning är ju då givetvis EN BOK! Eller fyra! Det är åtminstone fyra stycken som jag har att erbjuda i det här inlägget. Tre gamla favoriter (det här är ursprungligen ett inlägg som jag skrev på babyitscoldoutside.se för fyra år sedan) och en ny.
Har ni tips på julböcker? Hit me!!

Books that put you in the holiday spirit

1. ”A season to remember” av Sheila O’Flanagan.
Flera små julhistorier om de olika gästerna på ett stämningsfullt hotell på den irländska landsbygden.
Du kan riktigt känna den krispiga luften på hotellets uppfart och höra sorlet i entrén där gästerna dricker varm choklad och glühwein i väntan på julmiddagen, samtidigt som de upplever allt från glädje, kärlek, sorg, dramatik och till och med något på gränsen till övernaturligt.
Tyvärr verkar den här boken inte finnas på svenska, men språket är ganska enkelt och typsnittet ganska stort… haha 🙂 En oerhört mysig bok som verkligen sätter stämningen dagarna före jul!

2. ”Gåvan” av Cecelia Ahern.
En historia som får dig att le, känna lycka och att gråta – jag kunde inte lägga den ifrån mig förrän jag hade plöjt den. Den lämnar en fin känsla efter sig, tillsammans med tanken att man verkligen ska värdesätta det man har.
Om du inte har läst, så har du förhoppningsvis sett filmatiseringen av författarens debutP.S: I love you!”. Den här boken vandrar i ”P.S´s” fotspår, men är ändå väldigt annorlunda. För övrigt så är ju omslaget så fint att boken agerar som en prydnad om den ligger framme på ett bord! 😀

3. ”Och så levde de lyckliga” av Lucy Dillon.
I den tredje boken om invånarna i den brittiska byn Longhampton så börjar berättelsen på julafton och löper sedan under ett helt år fram till nästa julafton. Handlingen kretsar kring två kvinnor som befinner sig på väldigt olika platser i livet men delar på butikslokaler – för att förenkla handlingen å det grövsta. Omgivningarna är småstadsidylliska och historien är varm. Jag älskar Lucy Dillon´s berättelser, de har verkligen den där trivselfaktorn som är som gjord för att sitta och läsa med en filt, ett par varma tofflor och en stor kopp te i soffan.

bild via Massolit förlag

4. ”Jul i det lilla bageriet på strandpromenaden” av Jenny Colgan.
Är du bekant med ”Det lilla bageriet”-böckerna? Om inte – you are in for a treat! ✨ Det här är den tredje men fristående boken om Polly som flyttar från en brittisk storstad till en liten, liten kuststad i Cornwall, belägen på en ö vars väg till fastlandet existerar på tidvattnets tidtabell.
Jenny Colgan berättar historierna om människorna i staden på ett medryckande och varmt sätt. Det är sorgligt, roligt, tufft och enkelt – precis som livet är. Just den här levererar allt det, med en extra touch av frostbiten julstämning on top.

DELA
Föregående artikelÅrets första Lussebulle och julmust.
Nästa artikelDELICATO MI AMORE
Håller till i Stockholm city om dagarna och min lilla skärgårdsstad by night. Mitt julbloggande bygger på känslorna som uppstår runt jul: De små detaljerna i vardagen som vi upprepar och förfinar, tillsammans med nya traditioner. Sentimentalt? Mja, mjo. Stämningsfullt? Ja, det vill jag påstå. Jag är en av dem som är lyckligast under årets sista kvartal. Och då, för att få ut mesta möjliga av den lyckan, så bloggar jag här! Med er! Hurra! Kontakt: bloggenbabyitscoldoutside@gmail.com

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here