EN STARKVINSGLÖGG MED SMAK AV APELSIN
Så presenterade BLOSSA sin glögg för 2021, dvs BLOSSA 21, och det blev (som jag tills sist gissade rätt på) Spanien och i det här fallet mer specifikt Valencia och apelsinsmak. Tycker att det är ett klockrent val av smak eftersom jag förknippar julen med bland annat apelsiner, gärna dekorerade med nejlikor. Och jag tänker mig att både varm och kall apelsin gör sig bra i dryck.
Så här säger Åsa Orsvärn, Chief Blender för Bl
”– Runt Valencia finns vackra fält med apelsinträd och härifrån har vi köpt in färska ekologiska apelsiner som vi har skalat själva. Det färska skalet används sedan för att göra en apelsininfusion som utgör basen. Det kombineras i sin tur med torkade apelsinblommor och torkat pomerans- och citronskal för att få fram en mer komplex karaktär. Den söta och friska smaken balanseras med en hint av beska som slutligen gifter sig väl med Blossas traditionella glöggkryddor.”
EN VACKER FLASKA – BLOSSA 21
Visst är det en vacker flaska, jag tycker att den är jättefin och mönstret får mig att tänka lite på Dalarna och flaskan 2013. Det här kan man läsa om flaskans design hos Folkfolk:
”Flaskans design hämtar inspiration från fruktens färg och korken symboliserar apelsinträdets stam. Illustrationerna för tankarna till de dekorativa handmålade kakelplattorna som pryder stadens gator. En konstform man i Valencia refererar till som Azulejo. Den guldfolierade siffran “21” är en historisk referens till hur de valencianska apelsinerna sveptes in med papper stämplat med guldmotiv för att locka konsumenter. Bakom designen står Scandinavian Design Group Norge som har gjort sin första design för Blossa årgångsglögg detta år.”
SJÄLVKLART…
…ska jag köpa denna från Systembolaget. Och redan idag går det att förboka flaskorna på bolaget. Artikelnummer 53200 för er som vill beställa direkt i butik. En flaska BLOSSA 21 kostar 125 kr och det brukar ta en vecka, fjorton dagar innan beställningarna börjar levereras, enligt min erfarenhet.
Den här ska jag dricka varm till lussekatter, varm i en julig drink och kall i en kall drink med cava, is och apelsinskivor. Det kommer bli hur bra som helst.
Vad tror ni? Hit eller diss?
Jag tycker inte om glögg egentligen, men till och med jag måste erkänna att det här låter som en fullträff! Som du säger så förknippar man ju redan apelsiner med julen (särskilt med nejlikor i), så det blir säkert en jättebra smakkombination. Och vilken vacker flaska dessutom!