Nyss hemkommen från en fantastisk bakkurs med min idol Sébastien Boudet så hör jag att det ska bli en ny säsong av Dessertmästarnas Jul med bla honom! Gissa om jag är taggad!?
Dessertmästarnas Jul
Jag älskar jul, jag älskar att baka och jag älskar nog Sébastien lite också. Eller åtminstone hans sätt att se på bakning, råvaror och hållbarhet.. Jag gillar såklart Magnus & Roy Fares också, är bara lite putt för att det tog Roy så lång tid att öppna Mr Cake. Kunde han inte ha gjort det när jag fortfarande bodde i kvarteret liksom? 😉
Hur som helst ser jag verkligen fram emot en ny säsong full av bakinspiration, härlig julstämning och lite humoristiskt smågnabb mellan de här tre herrarna! Första avsnittet sänds nu på måndag den 27:e november kl 20 på kanal 5 och Sebastien ska bl a baka ett franskt julbakverk med smördeg som jag är rätt nyfiken på. Men kan du inte hålla dig tills dess så finns tidigare säsonger att se på Dplay!
Surdegskurs
Och hur var det med bakkursen nu då?
Jo, den hölls i Saluhallen i Höganäs i förra veckan (jag kan för övrigt varmt rekommendera ett besök där om du är i krokarna, både serveringen och själva butiken är i toppklass!). Vi var ett härligt litet gäng som fick lära oss om olika spannmål, malningsgrader av mjöl och hur man hanterar sin surdeg på bästa sätt av Sébastien (som är precis lika härlig i verkligheten som han ser ut att vara på tv!).
Och vi fick såklart baka och smaka också, massvis med härliga surdegsbröd i olika former och smaker (och med fantastiskt pålägg i form av lokala charkuterier och handkärnat smör)!
Nu är jag taggad till tusen och här ska bakas (jul)bröd så det står härliga till!
Åh, så underbart! Jag var på en föreläsning med honom förra året och fick smaka hans magiska bröd. Inspiration x1000. Blir så avundsjuk på dig som till och med fick baka tillsammans med honom 🙂
Ja, inspirerande är bara förnamnet! Rekommenderar varmt en av hans surdegskurser om du gillar att baka! 🙂