Igår kväll hade vi tjejkväll med glöggmys hos mig. Vi skulle ha spelat spel, men vi hade så mycket att prata om – och att äta – så det blev inte av. Vilket ju bara bäddar för en spelkväll framöver!

Hej!
Det har varit tyst från mig den här veckan, som ni kanske har märkt. Kort sagt så har jag varit ledsen och haft en tuff vecka – livet har helt enkelt kommit emellan.
Men vet ni? Det blir jul ändå.

Söndagspromenad i skymningsljuset ?
Granen har gjort entré – rekordtidigt!

Det är så lätt att ryckas med i sina egna förväntningar och önskningar om hur julen ska vara. Min vision är att jag automatiskt är glad och lycklig vid jul, men jag vet ju att den bilden inte stämmer. På senare år har jag upplevt jular som varit allt från superledsna, melankoliska och underbara. Allihop har lämnat minnen efter sig som jag inte skulle byta för något – och det har inte ändrat min barnsliga upprymdhet när december närmar sig.
Ändå kan jag känna en så hemsk, stor hopplöshet när jag inser att jag inte kommer att vara sprudlande sprallig den här julen.
Det är nästan oundvikligt att trilla i den välkända fällan i form av orimliga förväntningar.

Det var liksom lite för JÄTTESTRÅLANDE SOLIGT när jag åt min (sena) frukost, så jag inväntade mörkret (alltså runt två timmar senare) innan jag tände det tredje ljuset. ???

När jag berättar om den här bloggen så blir reaktionen oftast road och sedan kan frågor om hur julen ska vara och vilka regler som gäller gällande pynt, mat och traditioner i största allmänhet, följa. Mitt svar är alltid detsamma: You do you! Vem BRYR sig om vad som anses rätt eller fel, fint och fult, gammalmodigt eller trendigt – det är just såna saker som gör att många tycker att julen är pest och pina: Så många måsten.
Gör julen till DIN, skala av traditioner som inte ger annat än stressknutar i magen, skapa nya som får dig att faktiskt uppskatta den här högtiden. För det är absolut inte omöljigt att vara sorgsen under julen (trust me, I know), men det är på något sätt lite lättare att låta tankarna vandra till andra platser när omgivningen är varmt upplyst av glittrande ljus och doftar gott av mat, drycker och doftljus.

Dörrkrans på mitt barndomshem ?

Jag har julledigt nu och det ska bli jätteskönt. Det har varit en intensiv höst: Jag började på mitt nya jobb den första augusti och vi lade gasen i botten från dag ett. Jag har lyckan att tycka att mitt jobb är det roligaste som finns, men jag känner att en dryg veckas ledighet kommer att göra gott.

Ta hand om er! Vi hörs snart igen, nu är det ju JULVECKAN!

DELA
Föregående artikelJULSTÄMNING I NEW YORK – BILDKAVALKAD
Nästa artikelJulpussars glöggfavoriter!
Håller till i Stockholm city om dagarna och min lilla skärgårdsstad by night. Mitt julbloggande bygger på känslorna som uppstår runt jul: De små detaljerna i vardagen som vi upprepar och förfinar, tillsammans med nya traditioner. Sentimentalt? Mja, mjo. Stämningsfullt? Ja, det vill jag påstå. Jag är en av dem som är lyckligast under årets sista kvartal. Och då, för att få ut mesta möjliga av den lyckan, så bloggar jag här! Med er! Hurra! Kontakt: bloggenbabyitscoldoutside@gmail.com

2 KOMMENTARER

  1. Så bra skrivet! Jag kan bara hålla med dig. Julen blir vad man själv gör den till, så sänk förväntningarna, strunta i alla måsten och gör som du själv vill! Eller för att citera Ikeas julkampanj häromåret, ”Det blir jul ändå!”. <3

  2. Gud ja. Jag har egentligen bara mina egna förväntningar på mig men de är väl så stora. I år får jag nog lov att släppa taget helt från och med nu för nu är jag så sjuk att jag inte ens orkat gå upp ur sängen förrän nu på kvällen. Så återhämtning, återhämtning och mer återhämtning sen får julen bli som den blir i år. Som tur var ska vi varken bort eller ha baluns så det går bra att ha pyjamas på sig hela julafton om en vill. Och ligga i soffan och kolla julfilmer och dricka julmust.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here