ÅRETS JULKALENDER PÅ SVT – MIRAKEL

0
762
Årets julkalender i SVT - Mirakel

 

EN JULSAGA I TID OCH RUM

Den 1 december är det äntligen dags för årets julkalender i SVT, som heter Mirakel (efter huvudrollsinnehavarnas namn Mira och Rakel). Jag har sett trailern och tyckte det såg mycket lovande ut. Bra skådisar, en bra story och jag skymtade minsann snö.

Här kan du se trailern till kalendern och  få en försmak om vad som komma skall. MovieZine skrev följande om årets julkalender:

””Mirakel”, årets julkalender i SVT, är en magisk julsaga som rör sig i tid och rum mellan åren 1920 och 2020. Mira och Rakel bor i samma rum i samma herrgård – men hundra år ifrån varandra. När ett konstgjort och förrymt svart hål råkar krascha på deras vind byter flickornas själar plats med varandra. Den föräldralösa flickan Mira från 2020 färdas 100 år bakåt i tiden och den fina flickan Rakel från 1920 hamnar i vår moderna tid. Men tidsresor sker sällan utan problem…”

Jag tycker den verkar intressant och rolig. Den har några intressanta skådespelare, det är snö då och då, Johan Glans, Annika Andersson och Babben bäddar ju för både skratt och tokigheter. Dragomir Mrsic är med, vilket skapar lite tyngd till kalendern tycker jag. Oväntat, men intressant val av både Dragomir och castingen. De unga huvudrolsinnehavarna hittade jag inte så mycket info om men jag tycker alltid att barn/ungdomar i julkalendrar spela bra.

Calle Åstrand har regisserat Mirakel och han har tidigare gjort Kenny Starfighter och julkalendern Håkan Bråkan.

Ska ni titta? Det ska jag, tror att vi alla behöver lite mirakel efter det här året.

 

Årets julkalender kommer sändas på flera olika sätt, på SVT, på SVT Play och det kommer finnas både teckenspråkstolkade sändningar och syntolkade sändningar. På SVT Play kan man se Mirakel precis hela tiden om man vill.

Mindre än en månad kvar- Jippi!

 

DELA
Föregående artikelADVENTSKALENDER FÖR VUXNA – SINFUL
Nästa artikelJUL PÅ JOTEX – 20% RABATT
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here