TILLS SOLEN GÅR UPP – ÅRETS “JULFILM”

0
522
tills solen går upp

 

TILLS SOLEN GÅR UPP

Årets svenska “julfilm” går upp på biograferna på juldagen, den 25:e december, 2021. I huvudrollerna ser vi Mikael Persbrandt, Vanna Rosenberg, Heléne Sjöholm och Peter Dalle. Jag skriver “julfilm” för att det är den filmen som på klassiskt manér släpps på juldagen. Det är inte en renodlad julfilm.

“Peder springer på sin före detta flickvän Hanna. Båda är numera lyckligt gifta men det är uppenbart att en stark attraktion finns kvar. I julklapp, av sin fru, får den bokintresserade Peder en bok från 1500-talet som handlar om drömmar. Den magiska boken ger honom nyckeln till att bryta gränsen mellan dröm och verklighet så att man i drömmen kan göra saker som inte är möjligt i den verkliga världen. Peder och Hanna känner en stor kärlek till varandra men ingen av dem vill bryta upp sina äktenskap. I desperation och med hjälp av boken kommer Peder och Hanna på att dom kan vara tillsammans i drömvärlden. Men när drömmar och verklighet flyter samman får livet oanade konsekvenser…” Hämtat från Nordisk Film

 

 

Vad tror ni? Jag tror den kan vara riktigt bra. Bra skådisar och mysig handling och resor till när och fjärran. Och bara tanken på att gå på bio igen är ju svindlande. Och helt underbar.

 

DELA
Föregående artikelÅRETS FÖRSTA JULLISTA!
Nästa artikelJULEN 2021 HOS DANSKA KÄHLER
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here