ANDRA ADVENT, SÅ VAR ANDRA LJUSET TÄNT.

1
350
andra advent

 

GLAD ADVENT

Vad hittar ni på för juligt idag? Jag gör lite av varje. Tänder ljus, lyssnar på julmusik (Mix Megapol, tack för en månad men bara julmusik!), skriver julkort, äter vörtbrödsmackor med julskinka och senap. Sen gör jag lite andra, tråkigare, saker som att tvätta. Jag har världens minsta lägenhet, en förmåga att dra ut på tvättningen till det är absolut nödvändigt och en tvättmaskin och torktumlare i ett. Så all tvätt ligger på golvet och det känns inte speciellt juligt. Men det måste göras. Men det drar ner julstämningen lite. Jag blir inte jättesugen på att dra igång lakritskolatillverkning eller Lussekattsbak.

Men jag får väl bara acceptera läget och ta det lite lugnt, njuta av en julfilm, lite kalendergodis (By Bülows rockar som vanligt) och några koppar julkaffe. Sen ska jag även redigera lite bilder för jag har fotograferat årets julklapp. & nej, det är ingen mobillåda (kanske sämsta årets julklapp någonsin) utan något jag tycker ligger i tiden och som är klockrent att ge bort.

 

julkort advent

 

ADVENTSMYS

Vad ska jag mer göra idag på den andra advent? Om jag orkar så kanske jag bygger ihop några mini-pepparkakshus. Gilles har ju börjat sälja byggsatser till små pepparkakshus och de är ”bara” att limma ihop och sen dekorera. Det gick dock inte så bra förra gången jag gjorde det. Kanske om jag har lite mer tålamod, då kanske det går bra.

Men nu får jag väl lägga mig tillrätta i soffan och titta på en film. Såg The Holiday häromdagen och den är ju så mysig. Får se vad det blir idag. Vilken film är er favoritjulfilm?

DELA
Föregående artikelVÄRLDENS BÄSTA WHISKYKALENDER
Nästa artikelVINN EN SPECIALDESIGNAD SODASTREAM
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

1 KOMMENTAR

  1. Min favoritjulfilm är It’s a Wonderful Life, från 1946 🙂 Men två lite mer lättsamma amerikanska filmer jag tycker om i juletid är: Surviving Christmas, och Christmas with the Kranks

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here