ADVENTSKALENDRAR FÖR BARNEN

1
690
adventskalendrar

NÄR BARNEN ÄR I MELLANÅLDERN

Nu är jag några dagar sen men jag blev inte klar med barnens adventskalendrar i tid till att hinna fotografera och skriva inlägg samtidigt som jag hade massor av annat att göra. Men ni som fortfarande har tid att göra iordning kalendrar eller som tips till nästa år så är detta, enligt mig, kanon. Boxkalendrar från Room99.

Enkelt, återanvändbart och man kan göra lite hur man vill. Efter de här fotona har det även tillkommit en ljusslinga som ligger på toppen över alla paket så att barnen kan se kalendern när de vaknar på morgonen.

BARNEN FICK VÄLJA; KÖPTA ELLER HEMMMAGJORDA ADVENTSKALENDRAR

I fickbarnen välja om de vill ha adventskalendrar á la paketkalender eller en vanlig julkalender med godis eller saker i (inom rimlig nivå, jag köper inga 800-kr kalendrar till barn). Båda valde paketkalender. Lite mer jobb men också lite för mig än att gå och köpa en LEGO-kalender och en Glitterkalender.  Jag kom lätt under 300 kr per kalender genom att göra smarta köp, dela upp saker och inte överdriva. En enkronasklubba kan ibland göra en hel dag för ett barn.

adventskalendrar adventskalendrar

ADVENTSKALENDRAR FÖR HELA MÅNADEN

En annan skillnad är att när jag själv slagit in paket till adventskalendrar så har jag bara gjort paket de dagar barnen var här (vilket inte var så stor skillnad, tror det skiljde sju dagar) eftersom det tog sådan himla tid att slå in alla paket, speciellt småpaket är ju sjuuuukt jobbiga. Nu gick det av bara farten. Sätta ihop kartongen, i med presenten, sätt på en siffra och dekorera om du vill. Jag har så mycket pyssel sen tidigare år att jag sonika tog massor av etiketter och snören som jag köpt på Panduro för några år sen och klistrade på eller knöt runt. Det gör lite skillnad, tycker i alla fall jag.

& nu har de en kartong att öppna varje dag oavsett de är här eller inte. Mycket enklare än försöka räkna ut om de är här den torsdagen eller den måndagen.

Det ni ser ovan är Willes adventskalender och den är fylld med…. Nä det tänker jag givetvis inte säga men kanske lite godis, lite kul, lite bus och lite annat smått och gott.

 

adventskalendrar

TOMTEN LÄMNADE SPÅR

Inez rum är rätt sparsmakat men hon hade faktiskt hängt fram sin tomteluva så den passade ju perfekt att ha kvar där den var när det var dags att placera ut hennes paket. Wiles och inte kalendrar skiljer sig något men mycket av innehållet är detsamma. Men några små Ritualskrämer och anat liknande skiljer dem åt. Hon är 13 och han elva och uppskattar inte altid samma saker. Förutom choklad. Alltid gemensam nämnare.

 

adventskalendrar

Även den här kalendern är numera pyntad med en ljusslinga. Jag älskar batterislingor och deras flexibilitet. Jag har dem på så många ställen jag kan. Enkelt och gör så mycket.

Idag har de öppnat två luckor och båda var nöjda. De fick en sak som var likadan i låda 1 men olika i låda två. Så de vet aldrig vad som komma skall. Precis som det ska vara.

Själv ligger jag redan efter med öppningarna av mina kalendrar men ska tag i det i eftermiddag.

Adventskalendrar

 

NÖJDA BARN

 

Ja det verkar iaf vara nöjda barn som är glada över sin enkla och inte så dyra kalendrar. Visst, det tar en del tid men det funkar i mitt fall men jag förstår dem som det inte funkar för. Jag gör ingen paketkalender till min man tex, nej där köper jag färdigt. Det är alldeles för dyrt och jobbigt. Hans preferenser sträcker sig längre än ett suddigum. Dessutom hittade jag boxarna till ett bra pris, 75 kr per uppsättning. Med lite bra hantering så håller de iaf tre år. Perfekt.

Ja, det var barnens kalendrar det. Hoppas ni blev lite inspirerade om inte annat så till nästa år. & håll utkik efter jul, just kalendrar brukar komma på rea.

Nu ska jag hålla lördag och fortsätta pynta mitt hus, det går ovanligt långsamt och trögt i år. Får köra ut familjen så jag får lite arbetsro. Men sen ska jag visa er en installation jag är riktigt nöjd med.

Hej på ne sväng.

 

/Heleéne

DELA
Föregående artikelGör en enkel dörrkrans
Nästa artikelJullov och julpynt
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here