10 DAGAR KVAR TILL JULAFTON

0
160

 

GOD MORGON.

Nu är det bara 10 dagar kvar till julafton. Är ni klara, nästan klara eller har ni knappt börjat? Hur firar ni i år? Ensamma, med familj eller kanske med vänner? Kommer ni ha samma mat som ni brukar?

Jag kommer fira ensam, med min katt Bagheera. Jag har ingen familj i den här delen av landet så det får bli så. Det blir bra ändå. Varken jag eller Baggis behöver klä upp oss, vi äter när vi är sugna och kan titta på tv när vi vill. Det blir förstås inte så många julklappar. Faktiskt bara en eller två och dem kommer Baggis få (godis). Tyvärr är han urusel på att gå ut och skaffa presenter, förutom möss. Och möss vill jag inte ha i julklapp 🙂

I matväg vill jag ha skinka, vörtbröd, ost, kräftsill, potatis, ägghalvor, köttbullar och prinskorv. & så ska jag ta tillbaka min mammas tradition med potatis, bechamelsås och vit fisk eller korv. Fast jag hoppar över fisken och korven. Så sås och potatis. Såsen ska vara rikt kryddad med salt och peppar. Kombinationen sås och potatis är väldigt mättande så man klarar sig enkelt från lunch till julbordet. Baggis får lite lyxig kattmat och lite skinka såklart.

Det kommer även bli risgrynsgröt men kanske sent på kvällen eller dagen efter.

 

 

Julgodis måste man ju ha. Så i veckan ska jag göra trillingnötter, lakritskola och kanske cake pops alternativt Bounty. Det räcker långt och kommer passa bra till alla julfilmer jag ska titta på på julafton. Det blir Tomten är far till alla barnen, The Holiday, Love Actually, Die Hard och Last Christmas (som jag ännu inte sett). Det är planen iaf. Sen ska jag givetvis se när Lars Lernin tänder ljuset och se Kalle Anka & vänner.

Så kommer min julafton se ut, den blir säkert hur bra som helst.

Hur ser din julafton ut min vän?

 

DELA
Föregående artikelBÖCKER I JULKLAPP – ALLTID EN BRA IDE
Nästa artikelJULGRANSPYNTET I MIN GRAN
Helenes Underbara Jul
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here