JULGRANSPYNTET I MIN GRAN

0
832

JULGRANSPYNT FRÅN ÅREN SOM GÅTT

Hello. Tänkte att jag skulle gå genom mina julgranskulor som jag samlat på mig genom åren. Några fattas då, jag hittade inte dem när jag klädde granen men alla de här har något slags minne. Alla är inte fantastiska men de är viktig för mig. Nu kollar vi.

 

 

En helt ordinär röd julkula. Ser inte mycket ut för världen men jag har några sådana här och de är från julgranarna när jag var liten. Det är alltså min mammas julgranskulor som är minst 40 år gamla. De är alltid ett måste.

 

En av mina första julkulor som jag köpte på Åhlens cirka 2006. Bodde ovanför Åhlens och hade införskaffat min första riktiga gran. Köpte en röd, en blå och en guldig. Hittade bara den guldiga i år så den fick komma upp. 14 år på nacken.

 

Hösten 2007 var jag på en jobbresa till Sydney. Jag hade nog tänkt att handla lite kläder osv men de var på väg mot sommar och vi på väg mot vinter i Sverige. De låg också ungefär ett halvår efter oss i mode kändes det som. Men en av de sista dagarna där började det komma upp julpynt i ett varuhus i närheten av mitt hotell. Så det fick bli lite julgranspynt ist. Dessa är alltså 13 år gamla.

 

 

Jag har helt vanliga julgranskulor som är inköpta mellan de från Sydney och den här men de är helt vanliga och ointressanta kulor. Den här, handmålade, stora julgrankulan fick jag av en jobbarkompis som är från Polen 2015. En perfekt present.

 

 

Julkula från New York 2016. Köpte denna vid ett av mina obligatoriska besök på ”It’s always Christmas in New York”. Den affären har slagit igen nu men jag besökte den varje gång jag var i New York. Tror detta var i augusti 2016.

 

 

En av alla mina nötknäppare. Vet inte riktigt när jag köpte denna eller var men jag har haft den i några år och tycker att den är så fin.

 

 

Min allra första Nötknäppare. Har två röda och två gröna. Hittade dem på Hornback där de kostade 10 kr st. Tror de är från 2015.

 

 

Två av mina stora julkulor från New York, jag tror att båda två är från 2017. Jag älskar dessa, stora, handmålade och med en historia bakom sig. Dessa är också från It’s always Christmas in New York. Dessa två är från 2017.

 

 

Tror att båda dessa är från H&M men inte från samma år. Det är inte riktigt likt mig att köpa en gepard men jag hittade en svart puma som liknade min svarta katt och då fick denna följa med som komplement. Den randiga kulan är så mycket jag. Älskar randigt.

 

 

En liten ekorre som jag tror kommer från Vellngeblomman. Tycker den är så söt att placera i granen. Lite piff & Puff-känsla.Tror den här är från 2017.

 

Mitt senaste tillskott. Jag älskar fjärilar men trodde verkligen inte att jag någonsin skulle köpa en tulpan Den här kulan blir jag verkligen glad över. Så himla söt.

Ja det var några av mina ”minnes julpynt”, Önskar

DELA
Föregående artikel10 DAGAR KVAR TILL JULAFTON
Nästa artikelCMORE HAR SAMLAT MÅNGA AV MINA FAVORITJULFILMER.
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here