STICK & BRINN

4
406
BRRR…VAD HÄNDE?

Helt plötsligt blev det svinkallt och jag funderar på allvar att skaffa mig en overall i vinter. Ni vet en sån som barn har, där man går som en uppstoppad pingvin för man har så mycket kläder under overallen. (Minns ni när man hade kjol eller klänning och kalasstrumpbyxor? & det skulle klämmas ner i overallen. Jösses). I alla fall, nu när vi skaffat en hund (dessutom en hund som ÄLSKAR snö, Svensk Lapphund) så kommer vinterpromenaderna bli långa och kalla och troligtvis ganska busiga. Overall I tell you. I’m getting one.

 

Öppen spis

 

Idag tyckte jag att det var så kallt att jag både satte på värmepumpen OCH drog igång höstens första brasa. Hatar verkligen att frysa och så ger det ju en sån mysstämning också. Nu måste vi bara beställa mer ved för vår börjar ta slut men jag ser INTE fram mot att lava fem kubikmeter ved. Men, men.

 

Vi har iaf inte snö (det hade varit lite tidigt här till och med för mig) som Lisas Vinterland rapporterade om igår så jag får väl ändå vara lite tacksam. Men lite eldning i spisen går ju bra ändå och får en i stämning. Förutom hunden som skäller. Han får inte vara med så nära elden än så länge.

 

brinnande vedträd, brinn
Brinn, brinn, brinn

 

Ja så startade min onsdag när det är 94 dagar kvar till julafton. & det är dags att surfa över till Systembolaget och förbeställa två flaskor av BLOSSA17 för det har man kunnat göra sen kl 10 i morse. Sen får vi se vad resten av dagen kommer att ge. Jag har lite uppslag till julinlägg men jag behöver sortera lite. Man kan ju inte skriva om allt grötigt samtidigt. Eller hur? Får spara lite till andra dagar då fantasin eller orken tryter och bloggen ändå behöver kännas pigg och uppdaterad. Så tänker i alla fall jag.

Men nu: Mot Systembolaget!

DELA
Föregående artikelÅRETS BLOSSA17 SMAKAR MANGO, SPISKUMMIN OCH CHILI
Nästa artikelH&M HOME JULEN 2017 – Klassiskt och underbart
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

4 KOMMENTARER

  1. Så mysigt med brasa! Jättefin spis ni har. Jag avundades alltid de som hade kamin eller öppen spis när jag var barn. Som tur är finns det två där mina föräldrar bor nu, så jag kan i alla fall njuta ett par gånger om året. Visst minns jag klänning plus kalasbyxor plus overallhelvetet, haha. Dock var det ju så mysigt med overall. Man kunde rulla runt i snön hur mycket som helst utan att bli kall och blöt om kroppen.

    • Ja jag älskar att ha brasa. När det är riktigt kallt sätter jag mig precis framför den i en fåtölj och håller fötterna på en pall så nära jag kan utan att det bränns. & så sitter jag där och stirrar in i elden 🙂

      Ha, om jag får tag i en overall sla jag definitivt rulla runt i snön och ner för pulkabackar osv 😀

  2. När jag jobbade i förskolan så köpte jag en overall från Jula. Helt underbart. Nu bor jag i alperna och av de som håller på med alpinism (isklättring, glaciäråkning, gå på sälskinn uppför – vad heter det på svenska?) är det väldigt populärt med overaller, inte sådana från Jula utan väldigt dyra och coola av diverse sportföretag. Jag skulle helt klart satsa på en overall om jag vore du.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here