H&M HOME JULEN 2017 – Klassiskt och underbart

H&M Home visar julen 2017

0
2009
HM Home Christmas collection, HM Home julkollektion
HM Home goes Downton Abbey
H&M Home tar julen tillbaka till det klassiska.

 

Igår fick jag pressbilderna av H&M Home för årets julkollektion och så som de har stylat den kommer nog ingen bli besviken. Problemet är väl bara att det lite krävs ett hus i stil med slottet i Downton Abbey för att kunna dekorera lika vackert. Men vad är en bal på slottet? Helt underbart säger jag.

Det här är en klassisk jul, så som vi känner igen den från klassiska filmer och serier. Från Fanny & Alexander, från Downton Abbey etc. Från vykort, tavlor och böcker. Oerhört stämningsfullt, storartat och more is more. Tack för det H&M Home. Längtan börjar bli lång!

 

HM Home christmas collection, HM Home julkollektion
HM Homes fantastiska tolkning av årets vardagsrum

 

H&M Home satsar enormt på att tillföra mycket natur i form av växtlighet, det har vi ju sett hos många andra men inte i den här riktigt överdådiga stilen. Jag är riktigt imponerad av bilderna i år. Svårt att få till hemma själv men det ska ju vara inspiration och inget att kopiera. & jag bara älskar det här. Det är mycket JUL.

 

Julbord á la H&M Home
Julbord á la H&M Home

 

Lite mindre lyxigt och mer natur. Men det funkar det också. Fast jag gillar nog de mer lyxiga bilderna lite mer, det får en att drömma sig bort på ett annat sätt. Det här känns mer möjligt, speciellt i en fjällstuga med stora fönster. Men även här ser vi att grönt är genomgående, både i dukar, dynor och bordsdekorationer.

 

Downton Abbey hjärta H&M Home
Downton Abbey hjärta H&M Home

Här kommer vi verkligen till den lyxigare, varma, härliga julen. Älskar den röda sammetssoffan (har faktiskt haft en en gång i tiden), den bruna panelen, den öppna spisen, naturdetaljerna etc. Det här skulle kunna komma direkt från Downton Abbey. Sorry om jag tjatar men jag får en sådan otrolig längtan att spendera julen på ett sådant här ställe. I alla fall en gång i livet.

Ja jag tycker detta är magiskt på så många sätt. Det känns familjärt trots den lyxiga känslan. & hur viktigt det är med levande ljus och mycket grönt, av alla de slag.

 

Klassiskt rött julbord
Klassiskt rött julbord

Här ser vi en lite mer ”svensk” klassisk jul som kanske mer stämmer överens med hur det ser ut hos gemene man på jul. För de flesta av oss har ju inte tre-metersfönster, sammetssoffor, stukatur på väggarna etc. Mycket rött, väldigt mycket rött. Men de senaste åren har vi gått från det strama vita till det mer klassiska juliga, det man såg på 70-80- och 90-talet, det som säkert var obligatoriskt på mormors tid etc.

Av alla bilder är detta nog den jag känner igen mig själv i mest. Även om jag önskar att det var en av de mer lyxigare, varma dekorationerna som slog an en sträng. Dock är jag nog mer ”vit” i min dukning. & jag behöver definitivt förbättra mina dukningsskills.

 

H&M Homes lyxiga sovrum
H&M Homes lyxiga sovrum

& så var det ju det där med sovrum, jag vet inte om ni minns men förra året klagade jag lite på mig själv för att det var egentligen det enda rummet jag inte julade till. Förutom ljusstake och ljusslinga. Men jag förbättrade mig och fick till slut ihop det. I år vill jag ha ännu mer mys, värme och lyx.

Kanske inte sammetsöverkast (eller om det är krossad sammet) men mer mjuka delar som kuddar, filtar och gardiner. Ha några julklappar utplacerade för känslans skull. Fler ljus, mer doft. Mer helt enkelt. Jag vill att det ska kännas juligt överallt.

Ja det var min känsla och mina tankar om julen by H&M Home. Jag gillar det och kommer säkert handla något från både webbshoppen och i affären. Det blir en riktigt varm jul i år (inomhus) känner jag, och det känns fantastiskt mysigt. Som en längtar!

Ha en trevlig lördagskväll så ses vi förhoppningsvis med något nytt och spännande i morgon.

 

DELA
Föregående artikelSTICK & BRINN
Nästa artikelOm du MÅSTE välja
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here