Utanför Rökeriet i Nynäshamn

I måndags hade vi julfest på mitt jobb. Julbordet intogs på kafét på Observatorielunden och DET VAR EN HIT, people! För det första: Utsikten över Stockholm när man kom upp. Supermånen som hängde som en enorm julkula på den midnattsblå vinterhimlen! Aaahhgaahhh!!!!
För det andra: Maten. Det var kvalitet framför kvantitet: Ett litet men smakmaxat julbord med bra veggoalternativ. Jag åt så mycket (ljuvligt salt) grönkål och saffranskokt palsternacka att jag knappt orkade med någon efterrätt. Eller vin. ??‍♀️

På mitt nattduksbord.
????

Jag älskar att vara utomhus den här tiden på året. Inte nödvändigtvis pga vädret, utan för alla utsmyckningar på gator, torg, trädgårdar och i fönster. Varje dag när jag kommer upp från tunnelbanan och ser konserthusets superpimpade fasad mot Hötorget och därefter Drottninggatans fina ljuskronor känner jag ett lyckligt pirr i magen.

Decembermorgon.
På min köksfläkt.✨⛄️?

 

På första advent fick jag till den första batchen lussekatter!

Idag är det fredag (som ni antagligen är medvetna om) och om en vecka går jag på lite julsemester. Det ska bli sååå mysigt och mer än något ser jag fram emot att ta igen lite av sådant som jag inte riktigt hunnit ta tag i nu i adventtider (läs: baka, baka, baka) pga fullt upp på jobbet.

På Restaurang Kroken i Nynäshamn.
På min hallbyrå.
DELA
Föregående artikelTRILLINGNÖTTER – ENKELT OCH SUPERGOTT JULGODIS
Nästa artikelVeggotips för julbordet
Baby it's cold outside
Håller till i Stockholm city om dagarna och min lilla skärgårdsstad by night. Mitt julbloggande bygger på känslorna som uppstår runt jul: De små detaljerna i vardagen som vi upprepar och förfinar, tillsammans med nya traditioner. Sentimentalt? Mja, mjo. Stämningsfullt? Ja, det vill jag påstå. Jag är en av dem som är lyckligast under årets sista kvartal. Och då, för att få ut mesta möjliga av den lyckan, så bloggar jag här! Med er! Hurra! Kontakt: bloggenbabyitscoldoutside@gmail.com

2 KOMMENTARER

  1. Åh, låter som en fantastisk julfest. Kan du inte skriva ett inlägg om ett vegetariskt julbord? Jag tänkte göra det men är inte vägg och har inte riktigt fått nån på kroken som vill berätta vad det finns för alternativ men det är ju superspännande att veta vad det finns för spännande gröna alternativ att ha på julbordet. Jag tar gärna mot idéer!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here