
I måndags hade vi julfest på mitt jobb. Julbordet intogs på kafét på Observatorielunden och DET VAR EN HIT, people! För det första: Utsikten över Stockholm när man kom upp. Supermånen som hängde som en enorm julkula på den midnattsblå vinterhimlen! Aaahhgaahhh!!!!
För det andra: Maten. Det var kvalitet framför kvantitet: Ett litet men smakmaxat julbord med bra veggoalternativ. Jag åt så mycket (ljuvligt salt) grönkål och saffranskokt palsternacka att jag knappt orkade med någon efterrätt. Eller vin. ??♀️


Jag älskar att vara utomhus den här tiden på året. Inte nödvändigtvis pga vädret, utan för alla utsmyckningar på gator, torg, trädgårdar och i fönster. Varje dag när jag kommer upp från tunnelbanan och ser konserthusets superpimpade fasad mot Hötorget och därefter Drottninggatans fina ljuskronor känner jag ett lyckligt pirr i magen.



Idag är det fredag (som ni antagligen är medvetna om) och om en vecka går jag på lite julsemester. Det ska bli sååå mysigt och mer än något ser jag fram emot att ta igen lite av sådant som jag inte riktigt hunnit ta tag i nu i adventtider (läs: baka, baka, baka) pga fullt upp på jobbet.


Åh, låter som en fantastisk julfest. Kan du inte skriva ett inlägg om ett vegetariskt julbord? Jag tänkte göra det men är inte vägg och har inte riktigt fått nån på kroken som vill berätta vad det finns för alternativ men det är ju superspännande att veta vad det finns för spännande gröna alternativ att ha på julbordet. Jag tar gärna mot idéer!
Bra idé, jag ska klura på ett! ?⭐️