SANTA CON! OH IT’S ON!

0
220
santa

SANTA CON – ATT HA LÄRT SIG NÅGOT NYTT OM JULEN

Första kvällen i New York mötte vi som sagt upp Fridas jobbarkompisar för att käka koreanskt och gå på karaokebar. När vi gick från Fridas lägenhet började vi upptäcka en massa tomtar överallt, eller rättare sagt, folk utklädda till tomtar, tomtenissar elfs etc. Först trodde vi att det hade varit Santa run. Ett happening som oftast är till för välgörenhet och folk springan en halv mil utklädda till tomtar.

Men icke, istället var det Santa Con. Ett årligt arrangemang där man går från bar till bar och dricker och är utklädd till diverse julfigurer. Tydligen existerar det lite varstans och tidigare har både Umeå och Stockholm haft liknande arrangemang. Det var en mycket märklig känsla att vara omgivet av massa fulla tomtar och tomtenissar/or.

 

EN HEL TOMTEARMÉ!

När vi stod och väntade på att få vårt bord på restaurangen bara rasade det ut en hög med tomtar av alla de slag. Det var en syn för gudarna, minst sagt. Sjukt kul att folk verkligen går in för det och det vore roligt om Malmö kunde ha ett liknande arrangemang, jag hade definitivt deltagit. Lite som att plugga på högskolan igen.

De här två snubbarna ovan var så sköna, gillar verkligen översta killens halsband. Gettotomten liksom.

santaSANTA IS ALL OVER THE PLACE

Var vi än gick den kvällen så stötte vi på utklädda människor av alla de slag och de var alla lika glada och trevliga och ställde gärna upp på foto.

Jag pratade med de två tjejerna till höger i bild på nedersta bilden och de förklarade hur det hela funkade. Man anmäler sig, ibland betalar man en avgift som kan gå till välgörenhet och annat, ibland inte. Sen får man en lista med barer som deltar i Santa Con och sen går man från bar till bar och fester med en massa andra tomtar.

En briljant idé. & vill ni läsa mer om Santa Con så kan ni gå till Santa Cons huvudsida: SANTA CON. Där kan ni se om det finns ett arrangemang i närheten av er. Om ni tex ska besöka USA eller Kanada där det verkar vara allra störst.

Så kika in på sidan. Om inte så bara för att det är kul.

/Heléne

 

DELA
Föregående artikelJULDRINK = BLOSSA2017 + CHAMPAGNE
Nästa artikelNational Ugly Chistmas Sweater Day!
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here