JULDRINK = BLOSSA2017 + CHAMPAGNE

0
1251
juldrink

ÅRETS FÖRSTA JULDRINK.

Ska ni bjuda på något juligt i år så kan ni ju testa den här varianten av en juldrink. Dock skulle jag inte rekommendera champagne, som vi använde, utan kanske snarare en cava eller en prosecco. Det är lite som en Aperol Spritzer men julversionen. Ni behöver följande:

Cava eller Prosecco
Blossa2017
Is
Apelsin

juldrink

Som ni kommer se på bilderna så saknade vi både is och apelsin men man tager vad man haver.

juldrink

Först hände vi i Blossa2017, ungefär till en femte del av glaset. Sen fyllde vi upp med champagne. Som ni förstår, en mycket, avancerad drink… Här skulle vi haft i is och möjligtvis mixat lite med måtten. Plus lagt i en apelsinskiva för synen och smaken. Eller en chili, det hade varit snyggt.

 TADA! EN FÄRDIG JULDRINK.

Jag tyckte den var helt ok men Frida gillade den inte alls. Kanske förstör man både bubblet och glöggen genom att göra så här men jag ja minsann experimentera för att få till en bra Blossa2017 spritzer innan julafton. Det är ju lite roligare att bjuda på än vanlig glögg. Man kan även använda Blossas alkoholfria årsglögg med lingon och enbär för att få ner alkoholhalten och för att göra en helt annan drink. Det ska jag nog också testa när jag kommer hem.

Testa gärna och återkom om ni hittar den magiska formeln. Vår var inte magisk men kul att göra. Dessutom lite speciellt att dricka den i New York medan stora vita snöflingor föll utanför fönstret och ner på Manhattans gator. Ibland är miljön viktigare än smaken.

 

/Heléne

DELA
Föregående artikelNÄR ALLT HAR SIN TID.
Nästa artikelSANTA CON! OH IT’S ON!
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here