SANKTA LUCIA – HON STIGER MED TÄNDA LJUS.

0
1038
LUCIA

 

DU VACKRA LUCIA

God morgon denna stämningsfulla Luciadag. Hur startade ni er morgon? Såg ni möjligtvis luciakonserten i SVT från Gränna? Det gjorde jag och jag tyckte det var helt magiskt. Det är något speciellt med Lucia. Stämningen, ljusen, sången. Jag blir lite lycklig och rörd.

Lucia läste en vacker dikt som jag säkert har hört innan men inte lyssnat till. Jag tyckte i alla fall att den var väldigt vacker. Så den vill jag dela med mig till er. Och så hoppas jag att nå får en härlig fredag med mycket ljus, glädje och förhoppningsvis ett eller några söta små Luciatåg.

 

Jag hälsar er alla… (Lucias vers)

Jag hälsar er alla som förr mången gång,
med ljus i min krona och stämningsfylld sång.
Jag kommer när mörkast det är här i Norden,
när allt synes dött och förfruset på jorden.

Men ofta vi även i hjärtat förnimma,
som vore där ej en endaste strimma.
Av levande ljus och av strålande hopp,
som om isiga kylan där hejdat sitt lopp.

Lucia, symbol för det ljuset vill vara,
som kommer från ovan, det evigt klara.
Som skingra vill dunklet i var männskosjäl,
och som lysa vill, och allt göra väl.

Du eviga stråle, du sol över allt,
träng in i vårt bröst där det nu känns så kallt.
Jag hälsar er alla som förr mången gång.
Med ljus i min krona, med stämningsfull sång.

 

LUCIA

 

DELA
Föregående artikelSLÅ IN JULKLAPPAR – MIN STIL GENOM ÅREN
Nästa artikelGRATTIS, DU HAR VUNNIT EN SODASTREAMER
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here