SÅ VAR DET ÄNTLIGEN FÖRSTA ADVENT

0
179

 

GOD MORGON MÅNDAG

Igår var det första advent, som ju alla vet tänker jag. Som jag har längtat till att julen ska sätta igång på riktigt. Nu får det gärna spelas massor av julmusik precis överallt. Det är så mysigt att gå i affärer och höra julmusik och gå omkring och mysa. Jag firade första advent med en härlig frukost bestående av kaffe och lussekatter och givetvis det första ljuset tänt. Väldigt mysigt att sätta på julmusik och njuta av tillvaron.

 

 

MASSOR AV LJUS

Här ser det ut som jag har tänt två ljus i ljusstaken men det är en synvilla, jag har ljusstakar runt omkring som är tända och det ena otända ljuset har gömt sig bakom ett annat. Det blev bara julmusik på morgonen för sen var det Fotbolls-VM för hela slanten. VM på hösten känns lite märkligt men det är fortfarande kul att titta. Jag har sett de flesta matcher och det är kul även om Sverige inte är med, jag gillar bra fotboll helt enkelt. Dock inte så adventigt.

 


SJU SORTERS KAKOR (ELLER FEM)

I går fick jag även för mig att baka småkakor. Något jag faktiskt aldrig har gjort i mitt vuxna liv. Min mamma bakade alltid massor av kakor till jul och jag blev lite inspirerad av det. Det blev dock bara fem sorters kakor för jag gjorde lite för lite mördeg. När jag var liten gjorde mamma Drömmar, Schackrutor, Finska pinnar och Kokostoppar som jag minns. Jag bakade Drömmar, Syltkakor, Kolasnittar, Havreflan (som blev misslyckade, får göra om) och Brysselkex. Så nu kan jag bjuda vännerna på kaffe och kauga som det så fint heter på skånska.

 

DELA
Föregående artikelBLACK FRIDAY MED MASSOR AV BRA ERBJUDANDEN.
Nästa artikelCYBER MONDAY 2022
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here