PLANTAGEN INSPIRERAR JULEN 2020

0
730
Plantagen

 

VÄRLDENS BÄSTA KÄNSLA

Herregud vad jag älskar dessa inspirationsbilder från Plantagen. Blir sådär spralligt lycklig inombords av känslans som Plantagen lyckats förmedla. Sådär ska det se ut. Precis så.

Det hemtrevliga, det mustiga, det mörka. Med inslag av perfekt accentuerade ljuskällor och vintrigt vitt. Lyrisk blir jag. Lyrisk, I tell you.

 

Plantagen julen 2020

 

PERFEKT STYLAT

Alltså det här är så jag. Jag brukar oftast vara positiv kring företagens julbilder (de jag inte blir så inspirerad av skriver jag helt enkelt inte om, förutom i undantag) men det här. Det här ”feelings all over the place”. Och kan vi prata lite om tulpanerna? Jag har ALDRIG sett tulpaner som en julblomma men dessa röda smycken är ju pricken över i:et.

Och de mörkt, mörkt röda Amaryllisen ska vi inte ens prata om. Det är julkänsla á la perfektion. Jag älskar blommor alla säsonger men det finns två favoriter, strax efter jul och till våren vill jag ha rejäla knippen krispiga tulpaner. Och till jul vill jag ha de vackraste, mörkröda Amaryllisarna. Kärna ihop med lite grankvistar. Det räcker så.

 

Plantagen julen 2020

 

AMARYLLIS

Ibland när jag ser en Amaryllis, som här ovan, så kan jag knappt tänka mig en vackrare blomma. Som sagt, perfektion. Jag tror inte att jag kan säga det fler gånger än så nu.

Och även om jag personligen föredrar de mörkröda varianterna så är de vita med röda eller rosa streck en stor favorit. Dock har jag tröttnat på de vita men det lär ändra sig. Det går i cykler. Ett tag gillade jag julblommor, numera är jag inte lika förtjust.

Och när jag skriver detta slår det mig att jag inte ser en endaste hyacint så långt ögat når. Märkligt.

 

 

EKOLOGISKT, INNOVATIVT OCH TRADITIONELLT.

Plantagen har för nionde året i rad tagit fram en trendrapport gällande julens växter och utsmyckningar. I den rapporten har de hämtat uppgifter från antal människor hur de tänker kring bl.a.växter, hållbarhet och dekoration samt intervjuat ett antal experter inom växter, trender och inredning. Och många svenskar är uppfinningsrika och experimentella när det kommer till att smycka sina julgranar. Man vågar mer och använder blommor, växter, godis i sin utsmyckning.

Tänker att vi kanske är på väg lite mer mot det amerikanska sättet att pynta sin gran? Med tjockare band, rosetter osv. Det står inget i Plantagens rapport om detta utan är min egen fundering utifrån min ”julexpertis”. Och det är ju en smaksak. Kanske blir det ett mellanting mellan det amerikanska överdådiga och det sparsmakade svenska.

BTW. Hur gulligt med små minijulstjärnor i granen? Gulligaste.

 

Plantagen jul Plantagen julen 2020

Plantagen julen 2020 Plantagen julen 2020

 

DE VACKRASTE AV ÅRSTIDER

Jag är en sommarperson, det är inget snack om saken. Och jag älskar sommaren långt mycket mer än vintern. Speciellt när man som jag bor nästan längst ner i Sverige, där vintern ibland inte ens behagar anlända. Men julen ändå. Men det finns ju ingen annan årstid/säsong som man pyntar sitt hem i det vackraste man vet. Och jag vet nästan inget vackrare än ljusslingor en mörk decemberafton eller tidig morgon. Det är en trygghet mot allt det där mörkret. Och julgranar, julstjärnor, adventsljusstakar tillsammans med varma juldofter som saffran, kardemumma, varm glögg lägger sig som ett varm och trygg, skyddande täcke mot det där vi inte ser utanför mörkret.

Och det tycker jag Plantagens syn på julen 2020 representerar väldigt väl. Mitt i all kaos i världen så kommer det i alla fall snart en tid då vi kanske kan få vila en stund i det vackraste vi vet. Och om vi någonsin har behövt det där täcket så är det nu. Så tack Plantagen. För att ni visar vägen.

 

Pressbilder: Plantagen

 

DELA
Föregående artikelATT TVEKA INFÖR JULEN 2020
Nästa artikelWHISKYKALENDER 2020 – I BEGRÄNSAD UPPLAGA
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here