MUMSIGA PEPPARKAKSTRYFFLAR

0
185
pepparkakstryfflar
PEPPARKAKSTRYFFLAR

 

PEPPARKAKSTRYFFLAR 

Tänkte tipsa om ett väldigt enkelt men väldigt gott julgodis som man gör på ett nafs. Dessa Pepparkakstryfflar underbart goda så gör många. De går snabbt åt. Här kommer receptet:

1 dl vispgrädde
50 g florsocker
25 g smör
125 g mörk choklad (Jag tog Marabou Premium 70%)
Drygt 2 tsk pepparkakskrydda
10 pepparkakor att krossa till småsmulor

Koka upp grädden och sockret i en kastrull. Lägg i choklad och smör och låt det långsamt smälta ner i smeten.Rör ner pepparkakskryddorna och rör om ordentligt.Låt svalna. 

Krossa pepparkakorna väl och häll ut på en tallrik eller en djup skål.
När tryffeln har svalnat kan man med hjälp av tex en sked ta upp lagom mycket smet för att forma ungefär lagom små bollar som man sen rullar i pepparkakskrosset. Förvara godiset i kylen och ta fram vid tillfälle.  

Fantastiskt gott, Enjoy!

 

 

DELA
Föregående artikelADVENTSKALENDRAR FÖR HENNE 2019
Nästa artikelCECILIA NORDSTRÖM CHOKLAD
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here