CECILIA NORDSTRÖM CHOKLAD

0
1770
cecilia nordström

 

EN LITEN ASK KÄRLEK – XMAS 2019

För några veckor sedan fick jag ett mail av min gamla arbetskompis Cecilia i Stockholm. Sedan våra vägar skilts åt har hon gått vidare till att starta sin egen chokladtillverkning, Cecilia Nordström Choklad. Underbart! Jag fick chansen att testa dessa handgjorda små konstverken och de är verkligen en fröjd för öga, gom, själ och mage.

”För mig är det viktigt att min choklad gör dig glad både på utsidan och insidan, därför jobbar vi med de bästa råvarorna och ägnar mycket tid åt att skapa en upplevelse för dig.” – Cecilia Nordström

Cecilias choklad bygger på flera grundstenar; kärlek, hållbarhet, ekologiskt och närproducerat och ”Pay it forward”. ”För varje påse choklad återinvesteras en del i ”Cocoa Horizons Foundation” som arbetar för att förbättra förhållandena för kakao bönder samt att skydda naturen och barnen”

Med hållbarhet i fokus och efter noga övervägande har vi valt att använda choklad från producenter i Belgien och Schweiz. Övriga ingredienser är ekologiska och närproducerade i största möjliga mån. I några av våra praliner kan du hitta egenplockade bär och frukter från personliga smultronställen

 

cecilia nordström

 

GUDOMLIGA SMAKER I EN VACKER FÖRPACKNING.

Jag älskar en vacker förpackning, vem gör inte det? ”The unboxing experience” är viktig och det har Cecilia tagit fasta på. Det här är Cecilias första chokladförpackning och den heter Xmas 2019.

I min låda hittade jag nio vackra, handgjorda och handmålade chokladpraliner. Den ena godare än den andra. Med smaker som citron, kokos, lingon, chili, kaffe och kanel bland annat. Mina absoluta favoriter blev den vita med citron, den var ljuvlig med en krämig och len insida, och den guldiga med kokos och havssalt. Chilipralinen hade en tydlig smak av chili, vilket jag uppskattar, och är en av de bästa jag testat.

cecilia nordström

 

VACKRA SMÅ KONSTVERK

Mmm, önskar jag hade en ask till. De är försvinnande goda måste jag säga. Den här skäms jag inte för att ge bort när jag går på julfester, glöggmingel eller på adventsfika. En trevlig ask att räcka över till värden eller värdinnan och som blir ett vackert inslag i juldekoren.

 

cecilia nordström

 

CECILIA NORDSTRÖM

Det här var en riktigt rolig överraskning. Jag hade ingen aning om att Cecilia hade den här passionen för choklad, för det märks verkligen att hon älskar det hon gör.

Det finns två varianter av Xmas 2019 att välja på, en med nio praliner och en med sexton praliner. Utöver det finns det två varianter med lika många bitar i som ovan men där 30 kr oavkortat går till Stockholms Stadsmission.

All info om kostnad och Cecilias tänk kring chokladen hittar ni på hennes hemsida, Nordstroms.com. Hoppas ni gillar den lika mycket som jag gjorde!

 

DELA
Föregående artikelMUMSIGA PEPPARKAKSTRYFFLAR
Nästa artikelJULTRÖJA – UGLY CHRISTMAS SWEATER
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here