Morgnar och kvällar är kyliga nu.

Ett inlägg om hösten, för att mjukstarta julbloggsäsongen.

0
215
babyitscoldoutside julblogg, höstbild med hatt, kaffe och löv
bild via unsplash.com, Alisa Anton

Hösten är en… underlig tid. Så många intryck vävs samman, förflutet och förhoppningar mixas i ett enda stort bitterljuvt känslopotpurri och det är en naturlig tidpunkt för avslut och nystart. 

Ju äldre jag blir, desto mer uppskattar jag hösten. I fjol var det första gången på några år som jag inte började plugga igen när sommaren var över, utan min utbildning var över och sommaren gled över i höst på ett nästan omärkligt sätt. Well, rent säsongsmässigt sett. Förra hösten var ganska dramatisk på många andra sätt. Såpass att jag inte riktigt har återhämtat mig förrän nu. Men OBOJ OBOJ OBOJ vad jag har återhämtat mig!
Jag är SÅ LADDAD för hösten 2017 att jag nästan inte vet var jag ska göra av all inspiration.

Här är några av mina främsta anledningar till att jag uppskattar hösten:

✔️ Drömjobbet
Jag är väldigt nyförälskad i mitt jobb. Söndagsångesten är på noll numera, åtminstone med jobbveckan i åtanke. På min arbetsplats är jag omgiven av människor som gillar sitt jobb och som inspirerar mig att göra mitt yttersta. Det här jobbet är liksom andemeningen av det jag slitit för de senaste åren.

✔️ Doftljus en masse!
Well, obvi. Alltså, mitt liv utan doftljus… Skulle vara ett väldigt omysigt liv. (Gud, jag är så unik!)
Yankee Candle’s ”Home sweet home” har varit min favoritdoft de två senaste höstarna och jag har det hemma nu med. Men man kan ju aldrig ha för många doftljus! Jag fyndade just loss i fyndhörnan på YC’s webbshop (tips! tips!). Omväxling förnöjer ??✨

✔️ Lager på lager på lager
Få saker gör mig så mmmmmysig ändå in i märgen som att ta på mig mössa och halsduk för första gången på hösten. Och en varm kofta. Och vantar. Och en tjockare jacka eller kappa. Ja, ni fattar.

An autumn quote: “There is a time in the last few days of summer when the ripeness of autumn fills the air.”
bild via unsplash.com, Eli DeFaria

✔️ Luften! Doften! Färgerna! And aaaall that jazz. 
På samma sätt som jag blir lyrisk om våren och försommaren när allt slår ut, blir jag lika uppriktigt imponerad över hur fort det går när hösten tar sitt grepp på allvar över omgivningarna. Att se hur landskapets färgpalett skiftar från grönt till olika toner av rött och gult, ofta inom loppet av ett par veckor… Hur kan man inte uppskatta årstiderna??

Är ni taggade för hösten? Den är ju trots allt främst en transportsträcka fram till jul. ?

DELA
Föregående artikelÅrets pepparkakor
Nästa artikelPresentation – En pysslig jul med Becca
Baby it's cold outside
Håller till i Stockholm city om dagarna och min lilla skärgårdsstad by night. Mitt julbloggande bygger på känslorna som uppstår runt jul: De små detaljerna i vardagen som vi upprepar och förfinar, tillsammans med nya traditioner. Sentimentalt? Mja, mjo. Stämningsfullt? Ja, det vill jag påstå. Jag är en av dem som är lyckligast under årets sista kvartal. Och då, för att få ut mesta möjliga av den lyckan, så bloggar jag här! Med er! Hurra! Kontakt: bloggenbabyitscoldoutside@gmail.com

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here