NÄ SA HELÉNE
I söndags gav jag mig på att baka Lussekatter. Det skulle jag inte gjort. I alla fall inte de jag bakade. Jag gjorde något så ovanligt som att inte använda mitt eget recept utan en känd bakbloggerska och det blev bara pannkaka. Istället för att lösa upp degen i fingervarm vätska skulle den lösas upp i kall mjölk och det blev inte bra. Det tog lång tid att jäsa och de flöt ut när de gräddades. De var heller inte jättegoda. Jag testade att doppa några av dem i smör och socker men de fick jag slänga. Alldeles för mycket socker för min smak.
Jag har en gammal köksmaskin från 70-talet och den orkade inte riktigt bearbeta degen i 20 min och det hade nog behövts för att degen skulle sätta igång och jäsa ordentligt.
Jag kommer såklart äta upp mina misslyckade Lussekatter men nästa gång jag bakar blir det mitt redan beprövade recept.
Nedan ser ni hur de blev. Riktigt dålig bild också. Kunde tydligen inte göra många rätt i söndags. Tur att det är en ny dag idag!