LUCIA – NATTEN GÅR TUNGA FJÄT

1
279

 

SÅ VAR DET DEN 13 DECEMBER OCH VI HÄLSAR LUCIAN HJÄRTLIGT VÄLKOMMEN

Jag älskar Luciamorgonar. De är så otroligt magiska för mig. Den vitklädda lucian, tärnorna, stjärngossarna, pepparkaksgubbarna, tomtarna och annat smått och gott. Det är så mäktigt och känns inombords.

 

 

LUCIA – EN MAGISK TID

Det är en så övermäktig känsla av att se ett stort Luciatåg skridande nedför den väg som beretts för Lucian och henens entourage, Man känner värmen från deras tända ljus, blir berörs av deras sång och det är givetvis en påminnelse om något tryggt och som inte ändras.

I dessa tider är det lite svårare att se ett riktigt luciaframträfdande men jag tittar på Luciamorgon på SVT2. I år sänder de från Jukkasjärvi och jag ser mycket fram mot det. Det betyder också att det bara är 11 dagar kvar till jul. Det går snabbt nu. Hoppas ni hänger med!

 

 

lucia

 

 

DELA
Föregående artikelGLAD ANDRA ADVENT
Nästa artikelBÖCKER I JULKLAPP – ALLTID EN BRA IDE
Välkommen till Helénes underbara jul! För samarbete maila helene.liedholm@gmail.com Julbloggen som aspirerar på att vara Sveriges mest positiva, vackra och stämningsfulla julblogg. Här möter ni det moderna i harmonisk mix med det traditionella. Klassiska recept möter nymodigheter, vackra fotografier blandas med stämningsfulla inlägg. Tävlingar, filmtips och provsmakningar trängs med julanekdoter, julpyssel och allehanda julsysslor. Julstämningen och julkänslan ska vara påtaglig, närvarande och alldeles, alldeles underbar. Välkomna in.

1 KOMMENTAR

  1. Jag blev lite besviken på årets luciatåg. Visst var det vackra sånger men jag saknade ”det”. Håller annars med om att det är något särskilt med luciamorgon.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here